Picasson maalaukselle ennätyshinta

Pablo Picasson maalaus Nu au Plateau de Sculpteur on nyt taiteilijan kallein työ. Se myytiin tiistaina huutokaupassa 106,4 miljoonalla dollarilla, korkeimpaan hintaan mitä aidosta picassosta on tähän mennessä maksettu.

kulttuuri
Picasson teos Nu au Plateau de Sculpteur huutokaupattavana
Reuters-TV

"Alaston taitelijan tarjottimella" meni tuntemattomalle ostajalle Christiesin huutokaupassa New Yorkissa. Myyntihinta kohosi vain täpärästi yli kuusi vuotta sitten 104 miljoonalla dollarilla huutokaupatun Pojan ja piipun. Samalla maalauksesta tuli kovimpaan hintaan huutokaupattu taide-esine koskaan.

Picasso maalasi työn vuonna 1932 ja se on ollut sen jälkeen julkisesti näytteillä vain yhden kerran. Suurikokoisen ja värikylläisen maalauksen kerrotaan esittävän Picasson rakastajatarta.

Teoksen aiemmin omistanut amerikkalaiskeräilijä kuoli viime vuonna.

Taideasiantuntijat pitävät kauppaa merkkinä siitä, että huutokaupat pystyvät jälleen myymään taidetta huippuhinnoilla. Talouskriisin aikana maalaukset vaihtoivat omistajaa selvästi totuttua pienemmällä rahalla.

Uusimmalle Picasso-kaupalle osattiin kuitenkin ennakoida ennätykset rikkovaa hintalappua. New York Timesin mukaan huutokauppoihin voi päätyä enää vain muutama espanjalaistaiteilijan teoksista.

Lähteet: AFP