Eva Biaudet vähemmistövaltuutetuksi

Hallitus on nimittänyt RKP:n entisen kansanedustajan ja peruspalveluministerin Eva Biaudet'n uudeksi vähemmistövaltuutetuksi. Hänet nimitettiin tehtävään viiden vuoden määräajaksi 15. toukokuuta alkaen.

talous
Eva Biaudet
Eva BiaudetYLE

Kaksi viikkoa sitten hallitus myönsi Biaudet'lle erivapauden viran kelpoisuusehdoista, koska hänellä ei ole vaadittavaa ylempää korkeakoulututkintoa.

Biaudet oli kansanedustajana vuodesta 1991 vuoteen 2006, mistä kaksi vuotta hän toimi peruspalveluministerinä. Sen jälkeen hän työskenteli Etyjin ihmiskaupan vastaisen työn erityisedustajana Wienissä.

Viime viikolla Biaudet valittiin YK:n alkuperäiskansa-asioita käsittelevän foorumin jäseneksi vuosiksi 2011 - 2013. Foorumi tuo yhteen alkuperäiskansojen edustajia ja YK:n jäsenvaltioita ja edistää YK:n alkuperäiskansojen oikeuksien julistuksen toimeenpanoa.

Valittiin 30 hakijan joukosta

Vähemmistövaltuutetun tehtävänä on edistää etnisten vähemmistöjen ja ulkomaalaisten asemaa Suomessa. Virkaan oli kaikkiaan 30 hakijaa.

Nykyinen vähemmistövaltuutettu Johanna Suurpää siirtyy oikeusministeriön demokratia- ja kieliasioiden yksikön johtajaksi.

Lähteet: YLE Uutiset