1. yle.fi
  2. Uutiset

Iisalmen elokuvateatterin istuimet uusitaan

Iisalmen elokuvateatteri Kuvalipas on kolmisen viikkoa suljettuna tuoliremontin takia. Samassa yhteydessä uusitaan lipunmyyntijärjestelmä. Kuvalippaan istuinpaikat vähenevät, mutta uudet tuolit ovat aiempaa leveämmät ja mukavammat istua.

huonekalut
Kuvalippaan oviaukko.
YLE / Anu Myllärinen

Tärpätti haisee, vasara paukkuu ja porakone huutaa, kun Iisalmen elokuvateatteri Kuvalipasta remontoidaan. Työn alla on istuinuudistus ja kaikki salin vanhat, noin 400 istuinta on irrotettu ja uusia odotellaan saapuviksi ja paikoilleen ruuvattaviksi.

Vanhat tuolit olivat peräisin 60-luvulta ja niitä oli verhoiltu kertaalleen joskus 80-luvulla, mutta nyt ne olivat auttamatta tulleet tiensä päähän. Vaikka uudistuksen myötä salin paikkamäärä pieneneekin, niin istumismukavuuden luvataan paranevan huomattavasti. Uudet tuolit ovat leveämpiä, kaikissa on kaksi käsinojaa ja pieni pöytätaso.

Lipunmyyntijärjestelmäkin uusiutuu

Penkkien sijoittelu on myös mietitty uusiksi: tulossa on 2-3 hengen istuinryhmiä, ja salin takaosaan myös 10-12 hengen aitio, jolloin pienryhmien palvelu paranee.

Samassa yhteydessä toteutetaan toinenkin yleisön toivoma uudistus. Käyttöön tulee tietokonepohjainen lipunmyyntijärjestelmä ja sen myötä paikkanumerointi. Näin "viidakon lait" sisäänmeno-ovella rauhoittuvat, kun jokaiselle katsojalle on oma merkitty paikkansa.

Vanhat tuolit luovutetaan halukkaille

Entä ne vanhat tuolit? Niitä voi tiedustella Kuvalippaasta, jos keksii niille jotakin käyttöä. Toistaiseksi niitä on päätynyt ainakin harrastajateatterin käyttöön, ja onpa joku noutanut semmoisia veneeseenkin. Koska tuolit on ruuvattava lattiaan kiinni, niin ihan olohuonekäyttöön niistä tuskin on.

Uudistettu Kuvalipas avaa ovensa jälleen 19.5.

YLE Savo

Lue seuraavaksi