Sairaalat ja hoitolaitokset selvinneet lakosta

Sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt ovat selvinneet elintarvikealan lakoista tähän mennessä ilman suuria erityisjärjestelyjä, arvioi lääkintöneuvos Jouko Söder sosiaali- ja terveysministeriön valmiusyksiköstä.

Kotimaa

Valmiusyksikkö pyysi perjantaina aluehallintovirastoilta pikaselvityksen lakon vaikutuksista sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköiden ruokahuoltoon.

Söderin saamien tietojen mukaan elintarvikelakon vuoksi on jouduttu tekemään jonkin verran muutoksia ruokalistoihin, mutta myös erityisruokavaliota noudattaville on saatu tarjottavaa.

Hän ei suostunut tässä vaiheessa arvioimaan, miten lakon mahdollinen laajeneminen muuttaisi tilannetta. Söderin mukaan se nähdään, kun tiedetään, miten lakon ulkopuolelle rajatut toimitukset sujuvat. Lakon ulkopuolelle on rajattu mm. lääkehuolto, sairaalat, vanhainkodit ja päiväkodit.

Itä-Suomen aluehallintoviraston antaman tiedotteen mukaan lakon pitkittyessä tilanne vaikeutuu ja ruokalistoja joudutaan muuttamaan suuresti. Varasuunnitelmia on laadittu ja raaka-aineita on hankittu varastoon.

Söder tähdentää, että varasuunnitelmat laaditaan paikallisesti. Sama koskee raaka-aineiden varastointia.

Lähteet: YLE Uutiset