Turkistuottajat älähtivät Virkkuselle

Turkiskasvattiejien etujärjestö on tyrmistynyt nuorten kokoomusvaikuttajien liittymisestä Animalia ry:n kampanjaan turkiseläinkasvatuksen kieltämiseksi. Turkiskasvattajien liitto haluaa nyt tavata Kokoomusjohdon.

turkisteollisuus
Henna Virkkunen Aamu-tv:n haastattelussa.
YLE

Turkistuotantoa kannattavien keskuudessa on Suomen Turkiseläinten Kasvattajain Liitto ry:n mukaan paljon kokoomuksen kannattajia sekä puolueaktiiveja, ja heille kokoomusvaikuttajien liittyminen eläinoikeusliikkeeseen on tullut täytenä yllätyksenä.

Muunmuassa opetusministeri Henna Virkkunen on liittynyt tukemaan turkistarhauksen kieltoon vuoteen 2025 mennessä tähtäävää kampanjaa.

- Kokoomuksen varapuheenjohtajana toimivan opetusministerin julkinen kannanotto kieltää kyseinen elinkeino on voimakas poikkeama linjasta ja täydellinen selänkääntö yrittäjyydelle. Sitä ei voi millään perustella omantunnon kysymyksenä, koska yrittäjyyden ja omatoimisuuden puolustaminen on ymmärtääksemme puolueen ideologian ydin, yhdistyksen kannanotossa sanotaan.

Kampanjaa tukevien listassa on myös muiden puolueiden vaikuttajia kuten vihreiden ministeri Tuija Brax ja sosiaalidemokraattien kansanedustaja Antti Kalliomäki.

Lähteet: YLE Keski-Suomi