1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjoismainen näytelmäkirjailijapalkinto Heini Junkkaalalle

Pohjoismainen näytelmäkirjailijapalkinto on myönnetty Heini Junkkaalalle näytelmästä Kymmenen tikkua laudalla.

kulttuuri

Junkkaala on vastaanotti Pohjoismaisen teatteriunionin tunnustuksen Lundissa lasten ja nuorten näyttämötaiteen biennaalessa.

Junkkaalaa kiitettiin siitä, että hänen näytelmänsä puhuu suoraan lapsille aliarvioimatta heitä. Näytelmä esittelee pelkäämättä iloa ja surua, taikuutta ja realismia, mytologiaa, runoutta ja huumoria.

Palkittua satunäytelmä sai kantaesityksen tamperelaisessa Ahaa-teatterissa vuonna 2008 ja nyt sitä esitetään Kotkan kaupunginteatterissa.

Heini Junkkaala on helsinkiläinen näytelmäkirjailija ja dramaturgi. Hän on kirjoittanut kahdeksan näytelmäteosta: Kristuksen morsian (2010), Itsettömät (2009), Odotus (2009), Kymmenen tikkua laudalla (2008), Elämänmeno (2008, dram.), Sexton (2006), Nainen johon aina rakastut (2006), Kivet suuhun (2006).

Pohjoismainen teatteriunionin näytelmäkirjailijapalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Tunnustuksen summa vaihtelee vuosittain, mutta se on noin 4 500 euroa. Kaksi vuotta sitten palkinto tuli myös Suomeen. Silloin sen sai Juha Jokela näytelmästään Fundamentalisti.

Lähteet: Yle Uutiset

Lue seuraavaksi