1. yle.fi
  2. Uutiset

Länsi-Turunmaa täynnä teatteria

Länsi-Turunmaasta tulee keskeinen teatterikaupunki alkuviikon ajaksi. Kolmatta kertaa järjestettäviä valtakunnallisia alueteatteripäiviä isännöi Åbo Svenska Teater saaristokaupungin maisemissa.

teatteritaide
Teatterijulisteet
Rovaniemen teatteri on osallistunut ahkerasti Kulttuurikunto-kampanjaan.YLE/Raimo Torikka

Teatteripäiville osallistuvat kaikki Suomen viisi alueteatterina toimivaa teatteria. Ohjelmistoaan esittelevät Åbo Svenska Teaterin lisäksi Wasa Teater, Rovaniemen teatteri, sekä Kajaanin ja Joensuun kaupunginteatterit. Teatteriesitysten lisäksi järjestetään koululaisryhmille työpajoja.

Yleisölle on luvassa mielenkiintoisia esityksiä sekä suomen- että ruotsinkielellä, avoimia näytöksiä esitetään näytelmistä Anne Franks dagbok (Åbo Svenska Teater), Det gröna landet (Wasa Teater) sekä Akkapakka ( Joensuun kaupunginteatteri).

Kajaanin kaupunginteatteri osallistuu tapahtumaan Peter Hoegin romaaniin perustuvan Rajatapaukset-näytelmän koulunäytökselllä, Rovaniemen teatterin alueteatterikuraattori Niko Taskinen vetää osallistuvan työpajan nimeltä Tutkimusmatkailija koululaisille. Åbo Svenska Teaterin Karius och Baktus -näytelmä alakoululaisille päättää tapahtuman keskiviikkona 12.5.

Joka toinen vuosi järjestettävät alueteatteripäivät sijoittuvat aina maantieteellisesti rajalla tai rajaseudulla sijaitsevalle paikkakunnalle koska liikutaan ns. teatterin ja yleisön rajalla, paikoissa, joissa ei välttämättä muutoin ole paljon teatteritoimintaa.

Tavoitteena on myös eri alueiden ja paikkojen kulttuurielämän rikastuttaminen. Aiemmin alueteatteripäiviä on vietetty pohjoisessa Suomessa Ylitorniossa ja itärajalla Kiteellä. Nyt vuorossa on saaristo ja Suomen lounaiskulma.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi