1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Äitejä juhlittiin perinteisin menoin

Sunnuntaina vietettiin jälleen äitienpäivää. Presidentti Tarja Halonen palkitsi perinteiseen tapaan kasvattajina ansioituneita äitejä kunniamerkeillä.

Kuva: YLE

Tänä vuonna Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein sai 31 äitiä. Mitalit luovutettiin sunnuntaina päivällä valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Säätytalolla Helsingissä.

Kodeissa äitejä muistettiin esimerkiksi kukilla, itse tehdyillä korteilla tai aamiaisella vuoteeseen. Äitienpäivää on vietetty Suomessa toukokuun toisena sunnuntaina vuodesta 1927 lähtien.

Risikko suuntaisi palveluja köyhille perheille

Valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa puhuneen peruspalveluministeri Paula Risikon (kok.) mielestä palveluja ja taloudellisia etuja on suunnattava erityisesti köyhille ja syrjäytyneille vanhemmille ja lapsille.

Ministeri Risikko on huolestunut siitä, että perheen heikko toimeentulo näkyy valitettavan usein myös perheen terveydessä. Hän pitää perheiden välisiä eroja terveydessä ja hyvinvoinnissa liian suurina.

Risikon mukaan erityisesti perus- ja lähipalveluja sekä ensisijaisia etuuksia on vahvistettava. Hänen mielestään vain helposti saatavilla ja toimivilla palveluilla sekä riittävillä etuuksilla voidaan ehkäistä terveys- ja muiden hyvinvointierojen kasvu.