1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Kestävä kehitys puhuttaa korkeakouluväkeä

Kestävä kehitys on teemana tänään Porissa alkavilla korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivillä. Aiheesta puhuu mm. kirjailija, tiedetoimittaja ja ympäristöaktivisti Risto Isomäki. Kolmipäiväiseen tapahtumaan on ilmoittautunut 400 osallistujaa.

Kuva: Tapio Termonen / Yle

Tiistaina järjestetään myös rehtoripaneeli, jossa korkeakoulujen rehtorit ja vararehtorit keskustelevat korkeakoulujen kansainvälistymiskehityksestä lähivuosina.

Lisäksi päivien aiheina ovat aidosti kansainvälinen korkeakouluyhteistyö, korkeakoulujen vetovoiman lisääminen, osaamisen tunnetuksi tekeminen ja vienti, monikulttuurisen yhteiskunnan tukeminen sekä globaalin vastuun edistäminen.

Järjestelyistä vastaavat yhdessä Satakunnan korkeakoulut: Satakunnan ammattikorkeakoulu, Porin Yliopistokeskus emoyliopistoineen, Diakonia-ammattikorkeakoulu Porin yksikkö sekä Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO.

Maanantaina ohjelma järjestetään Porin Yliopistokeskuksen tiloissa ja tiistaina sekä keskiviikkona Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Pripolin tiloissa Vähäraumalla.

Kansainvälisten asioiden lomassa osallistujat tutustuvat satakuntalaiseen kulttuuriin. Ohjelmaan kuuluvat vierailut Vanhaan Raumaan, Taidekoti Villa Maireaan ja Yyteriin.

Porissa järjestettävät päivät ovat järjestyksessään 20. korkeakoulujen kansainväliset kevätpäivät.