Nettiveroilmoitus yleistyy vauhdilla

Veroilmoituksen täydentäminen netin kautta kasvattaa vauhdilla suosiota. Viime vuonna Suomessa tehtiin sähköisesti 260 000 verovähennysilmoitusta, tänä vuonna tavoitteena on 450 000. Tällöin määrä olisi jo 30 prosenttia kaikista veroilmoituksista.

Kotimaa
Verohallinnon nettisivut.
YLE

Päijät-Hämeessä netin käyttö on maan kärkeä, viime vuonna maakunnassa tehtiin sähköisiä täydennyksiä veroilmoituksiin toiseksi eniten maakuntia vertailtaessa.

- Noin 20 prosenttia ilmoituksista tuli netin kautta, kertoo verotarkastaja Aulikki Kannala Päijät-Hämeen verotoimistosta.

Sähköinen täydentäminen onnistuu jo useimmissa vähennyksissä. Matkakulujen lisäksi ilmoituksen voi tehdä kotitalousvähennyksestä, vuokra-tuloista sekä veloista ja koroista. Myös perheen- ja huoltosuhteen muutosten päivittäminen käy verkossa.

Sen sijaan muita ansiotuloja ja pääomatuloja, sekä ammattiliiton jäsenmaksuja ei vielä voi täydentää sähköisesti.

Verohallinon tavoitteena on, että koko veroilmoitus, aina veropäätöstä myöten hoituisi netissä parin vuoden päästä.

Sähköistä asiointi varten verovelvollnen tarvitsee pankkitunnukset. Palvelun käyttäminen on verovirkailijoiden mukaan vaivatonta.

- Palaute sähköisistä palveluista on ollut lähes täysin positiivista ja sivujen käyttöä on kehuttu helpoksi. Ongelmia on tullut lähinnä siitä, että asiakas on unohtanut tehdä kaikki tallennukset jolloin tiedot eivät tule perille. Malttia ja huolellisuutta niin hyvä tulee, muistuttaa verovirkailija Sari Roponen Päijät-Hämeen verotoimistosta.

Lähteet: YLE Lahti