1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rauma

Vanhan Rauman kaupunkiluonto tutuksi

Vanhan Rauman luontoon voi tutustua opastetuilla retkillä. Retket järjestää Rauman seudun luonnonystävät. Kolmiosaisella retkisarjalla tutustutaan Vanhan Rauman luontoon eri näkökulmista.

Rauma
Kapeiden katujen varsilta ja pihoista löytyy monenlaista luontoa.Rauman kaupunki

Vanha Rauma on Pohjoismaiden suurin yhtenäisenä säilynyt puukaupunkialue ja se on valittu myös Unescon maailmanperintökohteeksi. Nyt Rauman keskustassa sijaitsevan alueella voi kokea myös luontoelämyksiä.

- Toivomme, että retket Vanhaan Raumaan kiinnittävät paikkakuntalaisten huomion siihen, että luontoa löytyy myös kaupungin keskustasta, kertoo Kirsi Reponen Rauman seudun luonnonystävistä.

Vanhaan Rauman alueelle järjestettävät retket tarjoavat osallistujille hyvin järjestetyn luontokokemuksen mielenkiintoisessa kohteessa. Retket ovat maksuttomia ja avoimia kaikille kiinnostuneille. Retkien kesto on noin 2 tuntia.

Kohteita puista lepakoihin

Ensimmäisen kerran Vanhassa Raumassa retkeillään sunnuntaina 16.5. jolloin tutustutaan kortteleiden keväiseen luontoon kasveineen ja eläimineen. Retki alkaa klo 17.00 Kalatorilla Rauniopuiston laidalla. Toisella retkellä 4.7. kiinnitetään huomio kulttuuriympäristössä kukoistaviin kasveihin ja alueen mielenkiintoiseen historiaan. Kolmas retki 20.8. on lepakkoretki hautausmaan hämärtyvässä illassa. Retkellä havainnoidaan lepakoita ultraääni-ilmaisimen, detektorin avulla.

Lähiluontoretkiä jo 23 paikkakunnalla

Retket Vanhan Rauman luontoon kuuluvat Suomen luonnonsuojeluliiton ja Tapiola-ryhmän valtakunnalliseen Löydä luonto läheltäsi -hankkeeseen. Retkiä järjestetään tänä vuonna 23 paikkakunnalla luonnonsuojeluliiton paikallisyhdistysten johdolla. Retkillä tarjotaan suomalaisille uusia väyliä tutustua lähiluontoonsa. Löydä luonto läheltäsi -retkiä järjestetään Raumalla jo toista vuotta. Suositut retket suuntautuvat viime vuonna Petäjäksen alueelle.

Lähteet: Yle Satakunta

Lue seuraavaksi