190-vuotias Finlayson uskoo tuotemerkin voimaan

Tänään 190-vuotta täyttävä Finlayson Oy uskoo tuotemerkkinsä tulevaisuuteen. Tamperelaiset juuret omaava yritys on ollut viime vuosina ahtaalla. Finlaysonin Forssan tehdas lakkautettiin reilu vuosi sitten.

Finlayson
Finlaysonin tehdas
Arkistokuva Finlaysonin Tampereen puuvillatehtaasta.YLE

Yrityksen toimitusjohtaja Jouko Salakka uskoo, että Finlayson viettää kymmenen vuoden päästä 200-vuotisjuhlaansa entistä ehompana. Ala kokee kuitenkin muutoksia.

- Toimialan luonne muuttuu koko ajan. Se johtuu siitä, että halpojen tuotteiden tuonti on lisääntynyt Suomessa voimakkaasti. Silloin tällaisen Finlaysonin kaltaisen yrityksen täytyy muuttaa omaa toimintamalliaan, kertoo Jouko Salakka.

- Täytyy alkaa keskittyä entistä enemmän omiin vahvuuksiin, joita ovat tuotemerkki, suomalaisen asiakkaan tuntemus, asiakaskanavan hallinta täällä Suomessa ja sitten tietenkin tämä suomalainen laatu ja suunnittelupanos. Aika paljon yritykset muuttuvat eräänlaiseksi tuotemerkkiin nojaavaksi kauppahuoneeksi.

Finlayson Oy:llä on tällä hetkellä toimipisteet Tampereella ja Helsingissä sekä tuotantopisteet Kankaanpäässä ja Heinolassa. Forssassa yhtiöllä on vielä malliompelua.

Lähteet: YLE Tampere