Hevospitäjän bussiyhteydet paranevat

Linjaliikenne Kivistö aikoo liikennöidä Helsinki- Forssa- Loimaa-väliä siten, että myös Ypäjältä on jatkossa mahdollista päästä bussilla Helsinkiin ja ja päinvastoin. Pikavuoro pysähtyy Ypäjän tienhaarassa Forssa-Loimaa-tiellä.

Ypäjä
Ypäjän Hevos-patsas
Bussiliikenne tuo ja vie jatkossakin matkustavaisia Ypäjällä.Heidi Caven

Satakunnan Liikenne aikoo lakkauttaa Ypäjän kautta meneviä linja-autovuoroja. Ilman kilpailevan yhtiön, Linjaliikenne Kivistön päätöstä uudesta linjasta, Ypäjältä olisi puuttunut suora yhteys Helsinkiin. Esimerkiksi kesäaikana Ypäjälle ei olisi tullut yhtään bussia miltään suunnalta.

Kivistön autojen liikenne tarvitsee vielä vain pikavuoropysäkin Forssa-Loimaa-tien varteen, kertoo Ypäjän kunnanjohtaja Sinikka Malin.

- Ypäjän kohdallahan ei ole Forssa-Loimaa-välillä pikavuoropysäkkiä suunnassa Forssasta Loimaalle. Kymppitiellä pikavuoropysäkit sijoittuvat niin, että ne palvelevat vain Forssa-Turku-väliä liikennöiviä autoja. Sen takia tähän Ypäjän kuntakeskuksen kohdalle tarvittaan pikavuoropysäkki.

Malin kertoo, että Linjaliikenne Kivistön ehdotettu liikenne kulkee vähän eri aikaan kuin lakkautettu Satakunnan Liikenne.

- Nähtäväksi jää, miten Kivistön suunnittelema bussiliikenne palvelee käytäntöjä. Ainakin se toisi jonkinlaisen yhteyden Helsingin ja Ypäjän välille.

Lähteet: YLE Häme