1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Yle Uutisten artikkeliarkisto

Banoffee -torttu

Kuva: YLE / Raila Paavola

Pohja:

250 g (n. 16 kpl) Digestive-keksejä

100 g margariinia

5 palaa suklaata

Täyte:

1 purkki (n. 397g) kondensoitua maitoa

2 banaania

2,5 dl vaahtoutuvaa vispikermaa

vaniljasokeria

kaakaojauhetta

Poista maitopurkista ensin etiketti. Keitä purkkia upoksissa vedessä pienellä lämmöllä kolmen tunnin ajan. On tärkeä, että purkki on edelleen avaamaton ja pysyy keitettäessä veden pinnan alla. Jäähdytä purkkia vähintään kolme tuntia keittämisen jälkeen.

Murenna keksit, sulata rasva ja anna suklaapalojen sulaa rasvaan. Sekoita aineet yhteen, ja painele vuoan pohjalle ja vähän nostaen myös reunoille. Laita pohja jäähtymään vähintään puoleksi tunniksi viileään. Vuokana voi olla foliovuoka, piirakkavuoka tai irtopohjavuoka, jonka pohjalle kannattaa laittaa paperi irrottamista varten.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle varovasti kondensoidusta maidosta keittämällä syntynyt toffee. Pilko täytteen päälle pari banaania ja lopuksi vaahdotettu kerma, jota voit halutessasi maustaa vaniljasokerilla. Koristele pinta vielä sihdatulla kaakaojauheella.