Hallitus raivostui SDP:lle

Pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) arvostelee ankarasti oppositiopuolue SDP:tä, joka on päättänyt äänestää Kreikalle annettavaa miljardilainaa vastaan.

talous

Vanhasen mukaan SDP syyllistyy vastuun pakoiluun.

- Hallitus joutuu ottamaan vastuulleen vaikeiden asioiden läpiviemisen. SDP:stä ei tukea ole, Vanhanen totesi tuohtuneena tiistaina eduskunnassa.

Vanhasen mielestä SDP:n on esittänyt tekaistuja syitä lainapaketin torjumiselle.

- Äänestämällä [lainapakettia] vastaan he ratsastavat sillä, että osa kansalaisista ei haluaisi tätä lainapakettia hyväksyä, Vanhanen arveli.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen puolestaan leimasti sosiaalidemokraatit Lipposen opit hylänneiksi populisteiksi.

- Tämä on heiltä historiallinen ratkaisu: he asemoivat itsensä Timo Soinin ja Paavo Arhinmäen kanssa poliittiseen populismiin vastuunkantamisen sijaan. Paavo Lipposen aikoinaan johtamasta EU- ja integraatiomyönteisestä ja isänmaan kannalta tärkeistä asioista vastuuta kantavasta demaripuolueesta ei ole käytännössä enää mitään jäljellä, Katainen ryöpytti.

Myös muut ministerit ovat närkästyneitä siitä, että Suomen hallitus auttaa Kreikan demarihallitusta, mutta SDP ei sitä halua.

Eduskunta äänestää Kreikalle annettavasta tuesta huomenna keskiviikkona. Lainapaketti hyväksyttäneen hallituspuolueiden äänillä.

Lähteet: YLE Uutiset / Jouni Turunen