1. yle.fi
  2. Uutiset

Hyssälää esitetään Kelan johtoon

Kelan valtuutetut esittävät sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälää (kesk.) Kelan uudeksi pääjohtajaksi. Esitys syntyi äänestyksen jälkeen. Yhdeksän valtuutettua kannatti Hyssälää. Yksi valtuutettu oli Kelan johtajan Mikael Forssin (sd.) takana ja kaksi valtuutettua äänesti tyhjää.

Kotimaan uutiset
Liisa Hyssälä
Liisa HyssäläYLE

Pääjohtajan nimittää presidentti Tarja Halonen valtuutettujen esityksestä.

Kelan nykyinen pääjohtaja Jorma Huuhtanen (kesk.) jää eläkkeelle syyskuussa.

Valtuutettujen puheenjohtaja Anneli Kiljunen (sd.) oli Forssin nimittämisen kannalla. Valtuutettujen kokouksessa käytiin kriittistä keskustelua valinnasta.

Kiljusen mukaan arvostelua aiheutti menettelytapa, jolla pääjohtajan paikka sidottiin vahvasti keskustalle ja Hyssälälle. Kijusen mukaan ehdokkaille olisi pitänyt järjestää testit johtamiskyvystä, sillä Kela on suuri asiantuntijaorganisaatio, jolla on suuria haasteita edessään.

Kiljusen mukaan Forssilla on runsas johtajakokemus nimenomaan asiantuntijaorganisaatiosta, kun Hyssälän johtamiskokemus tulee politiikan puolelta. Kiljunen sanoo myös, että Hyssälän aikana lääkelaitos siirrettiin Kuopioon, mikä ei hänen mukaansa kerro hyvästä henkilöstöjohtamisesta.

- Molemmat henkilöt ovat hyviä, mutta itse olisin valinnut Forssin, sanoo Kiljunen.

Hyssälän siirtyminen Kelaan on johtamassa keskustassa ministeripaikkojen kierrätyksen.

Avustajansa mukaan Hyssälä ei kommentoinut tiistaina pääjohtaja-asiaa, koska nimitysprosessi on vielä kesken.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi