Nettiyleisö olisi julkistanut Tiitisen listan - KHO tyri?

Korkein hallinto-oikeus ei vaadi suojelupoliisia julkistamaan ns. Tiitisen listaa. Nettiyleisö paheksui KHO:n päätöstä moniäänisesti. Kommenteissa toivottiin, että lista olisi julkistettu vihdoinkin avoimesti. Apua julkistamiseen ehdotettiin haettavan Saksasta. Kommentoijat toivoivat myös listalla olevien henkilöiden tulevan itse vapaaehtoisesti julkisuuteen.

Kotimaa
Korkeimman hallinto-oikeuden päätösasiakirja
YLE

Nimimerkki jorma-kalervo ei viihdy Suomessa.

"Suomi on kuin suuri haiseva ja ummehtunut kuralätäkkö, jossa vesi vain seisoo! Kaikki tiedotusvälineet, oikeuslaitos ja puolueet muodostavat yhtenäisen verkoston, joka on täysin lojaali toisilleen. Silloin tällöin jonkun ministerin on erottava näön vuoksi "hirmuisten rikosten" tähden, kuten Kanervan, jotta saadaan annettua kuva rivikansalaisille, että näin meillä demokratia toimii ja vastuut kannetaan."

Nimimerkki Kertokaa jo toivoo listalla olevien tulevan julkisuuteen.

"Niin kauan, kuin tästä listasta on keskusteltu, on useissa kommenteissa vilahdellut samoja suomalaisten huippupoliitikkojen nimiä. On nykyistä ja entistä pressaa, ministeriä, entistä pääministeriä, entistä ulkoministeriä, entistä valtionvarainministeriä, korkeaa virkamiestä ym. Jokainen näistä löytää varmasti oman nimensä vihjailukommenteista. Olisiko teidän, arvon edelleen elossa olevat epäillyt, aika kertoa rehellisesti, että ette olleet millään tavalla yhteistoiminnassa DDR:n kanssa. Tulisitte niinkuin kaapista ulos."

Nimimerkki Saksasta jos ei Suomesta ohjaa kyselijät Saksaan.

"Kun tai jos sellainen asiakirja on ylipäätään olemassa, onha sellainen asiakirja Saksassakin. Siellä jos ollaan asioiden suhteen avoimempia, pitää sitä listaa kysyä Saksasta. Voihan olla ettei koko listaa ole olemassakaan. Puheet siitä tuodaan vain aina pinnalle, kun halutaan keskustelua jostain muusta kuin mitä on parhaillaan menossa."

Nimimerkki Salaista tai ei muistuttaa, että vakoilutoiminnassa on voinut olla kyse myös Suomen edusta.

"Onkos kenenkään tullut mieleen että jotkut henkilöt jotka ovat listalla, ovat voineet toimia kaikesta huolimatta Suomen eduksikin. Vääriä tai valtiomme kannalta merkityksettömiä tietoja antamalla on voitu määrätyissä tilanteissa kuten aiemmin esim. sodan aikanakin, saada huomattavaa hyötyä kun vastustaja on luullut tietoja salaisiksi tai oikeiksi!"

Nimimerkki TTT ei ymmärrä KHO:n ratkaisua.

"Suomi ja Pohjois-Korea, salailun ja depotismin viimeiset linnakkeet! Käsittämätön ratkaisu KHO:lta."

Lähteet: Yle Uutiset