Libyan turmakoneessa oli yksi suomalainen

Libyalaisen Airbus-matkustajakoneen maahansyöksyssä on kuollut 103 ihmistä. Suomen Tunisian-suurlähetystön saaman tiedon mukaan koneessa oli myös yksi suomalaisnainen. Suurin osa kuolonuhreista oli hollantilaisia. 10-vuotias hollantilaispoika on selvinnyt hengissä.

Libyalaisen Afriqiyah-lentoyhtiön kone syöksyi maahan Libyan pääkaupungin Tripolin lentokentällä. Yhtiön mukaan sen koneessa oli 93 matkustajaa ja 11 miehistön jäsentä.

Libyan liikenneministerin mukaan 10-vuotias hollantilaispoika on selvinnyt hengissä. Ministeri Mohammed Ali Zidanin mukaan pojan saamat vammat eivät ole hengenvaarallisia ja hänet on toimitettu sairaalahoitoon.

Libyan liikenneministeriön mukaan koneessa oli Hollannin, Libyan, Britannian, Saksan, Suomen, Zimbabwen, Filippiinien, Etelä-Afrikan ja Ranskan kansalaisia. 11-henkinen miehistö oli libyalainen.

Suomen Tunisian-suurlähettilään Laura Reinilän mukaan he ovat saaneet tiedon, jonka mukaan koneessa oli suomalainen nainen. Lähetystö varmistaa vielä tietoa. Suomalaisuhrin isä oli ottanut yhteyttä uhrien omaisille perustettuun kriisikeskukseen.

Matkatoimistojien toimittamien varauslistojen mukaan uhreista 61 oli hollantilaisia. Hollannin edustajia matkustaa Libyaan auttamaan uhrien tunnistamisessa. Hollannin hallitusrakennusten edustalla on ollut keskiviikkona suruliputus uhrien muistoksi.

Lento-onnettomuus sattui kello kuudelta aamulla paikallista aikaa, kun Etelä-Afrikan Johannesburgista saapuva kone oli laskeutumassa Tripolin lentokentälle. Koneen oli aikataulun mukaan määrä jatkaa Tripolista Lontooseen.

Onnettomuuden syyn tutkimus on käynnistynyt. Koneen molemmat mustat laatikot ovat löytyneet. Neljä Airbusin edustajaa ja kolme ranskalaistutkijaa on matkustanut Libyaan osallistuakseen tutkimuksiin.

Libyan viranomaisten mukaan onnettomuuden syytä ei tiedetä, mutta terrorismia ei epäillä tässä vaiheessa. Tuhoutunut kone oli tyyppiä Airbus A330-200. Kone oli otettu käyttöön viime vuoden syyskuussa.