Helsinkiläislehmien kesäkausi alkoi

Viikissä Helsingin yliopiston opetus- ja tutkimustilalla oli tänään ilon päivä. Hiehot pääsivät kesälaitumille nauttimaan vapaudesta.

lehmät

Yksi varma kesän merkki on pääkaupungissa lehmien laskeminen laitumelle. Tänään vihertäville nurmille pääsivät hiehot eli poikimattomat lehmät. Ensi viikolla joukkoon pääsevät myös lehmät.

Koetilalla on yhteensä 39 hiehoa ja 100 lehmää. Hiehot ovat päässeet totuttelemaan ulkoilmaan ulkoaitauksessa. Samalla on muodostettu myös laumahierarkia.

Lehmistä vastaavan Juhani Suomen mukaan meno on aina kovaa, kun portit avataan. Jopa 600 kiloa painavat hiehot suuntaavat laitumelle ryminällä.

Toimittaja Outi Pukkila kävi aamulla tervehtimässä vapaudenkaipuisia hiehoja. Alibi-niminen hieho innostui Outista niin, että se nuoli märäksi muun muassa Outin vaatteet ja kameran.

Viikin opetus- ja tutkimustila on Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisen tiedekunnan alainen yksikkö. Maantieteellisesti maatila sijaitsee keskellä Helsinkiä. Tilan päärakennukselta on Helsingin päärautatieasemalle matkaa yhdeksän kilometriä.

Tilan kokonaispinta-ala on 353 hehtaaria, josta peltoa on 157 ha ja metsää 72 ha.

Lähteet: YLE Helsinki