1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Ohjelma: Ruotsin McDonalds väärentää tuoreusmerkintöjä

Pikaruokaketju McDonadsin ruotsalaisissa ravintoissa väärennetään ruoka-annosten tuoreusmerkintöjä ja myydään vanhentunutta ruokaa, kertoo Ruotsin television SVT:n Rapport-ohjelma.

Ulkomaat

Ohjelman tekijät ovat saneet tietoja McDonaldsin omilta työntekijöiltä, jotka eivät hyväksy vanhentuneen ruoan myymistä. Yhtiöllä on myös omat sisäiset ohjeet, jotka velvoittavat heittämään pois yli-ikäiset ruoka-annokset. Ohjeita ei läheskään aina noudateta, ilmenee sunnuntaina lähetettävästä Rapport-ohjelmasta.

McDonaldsin tiskeillä on valokoodit, jotka ilmentävät annosten tuoreutta. Kun esim. hampurilaisannoksen määräaika päättyy, vihreä valo muuttuu punaiseksi. Ohjelman tietojen mukaan työntekijöillä on tapana nollata laskuri, jolloin valo muuttuu jälleen vihreäksi.

Työntekijät ovat myös nähneet, että kanasalaattien päiväyksiä on muutettu ja vanhentuneita salaatteja myyty seuraavana päivänä.

McDonaldsin tiedotusvastaava Frida Berg sanoo, ettei voi kommentoida ohjelmaa, koska sitä ei ole vielä nähnyt sitä. Kritiikki otetaan kuitenkin vakavasti.

Lähteet: YLE Uutiset

Lue seuraavaksi