Mustang on miehen morsian

Pietarsaarelaisen Timo Itälehdon polte jenkkiautoihin lähti seitsemäntoista vuotta sitten epäonnisesta koeajosta, jonka päätteeksi auto hajosi Pietasaaren torille. Nyt tallissa komeilee Ford Mustang vuosimallia -66.

Ford Mustang
Kuvassa mies ja Ford Mustang.
Pietarsaarelainen Timo Itälehto hymyilee Ford Mustanginsa sivupeilissä.YLE / Kia-Frega Prepula

Pietarsaarelaiset autoharrastajat siunasivat Amerikasta hankitun Mustangin näyttelykelpoiseksi. Itälehto, vaimo ja Mustang matkaavatkin lauantaina starttaavaan American Car Showhun Ouluun. Mutta miksi juuri Mustang? Siihen Itälehdolla on heti vastaus.

- Ford Mustangin kori on sellainen, joka miellyttää silmää. Lempikohta on takalokasuojan etuosa, summaa Itälehto tuntojaan autosta.

Ford Mustangin osto Yhdysvalloista, Floridasta sujui kohtuullisen mutkattomasti. Myöskään auton museorekisteriin laittaminen ei tuottanut ongelmia, koska jenkki oli alkuperäiskunnossa. Museorekisteristatusta hankkivan on tunnettava myös autonsa historia. Siitä puolesta piti huolen auton myynyt perhe, joka oli ollut jenkkiraudan ainoa omistaja ennen Itälehtoa.

- Perhe lähetti minulle postissa auton huoltokuitit vuodesta 1981 vuoteen 2009 saakka. Kaikki oli tallella, ihmettelee Itälehto.

Iloa myös pimeisiin iltoihin

American Car Showssa autot arvostellaan monessa eri luokassa muun muassa naisten suosikki, yleisön suosikki, tuunatut ja originaaliautot, johon Itälehdon auto osallistuu. Näyttelyrekvisiittaa on miettinyt Itälehdon somistajana työskentelevä vaimo.

- Me rakennetaan varmasti auton ikään kuuluva teema. Ehkä sellaista heinälatomeininkiä. Heinänkorsi suuhun ja ruutupaita päälle, Itälehto maalailee.

Vaimon määritelmän mukaan Mustang on Itälehdon morsian.

- Ehkä vaimon mielestä pidän jenkkiraudasta parempaa huolta kuin hänestä.

Mustangista on ollut iloa myös talven pimeisiin iltoihin - sen Itälehto myöntää.

- Tulipa tuolla autotallissa muutamakin ilta istuttua ja ihailtua.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa