1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. jalkapallokenttä

Kotkan jalkapallokentät kurjassa kunnossa

Jalkapalloilijat valittavat Kotkan futiskenttien kurjaa kuntoa. KTP-junioreita valmentavan Marko Törösen mukaan esimerkiksi Puistolan kenttä on vuosikausia ollut huonolla hoidolla.

jalkapallokenttä
YLE / Anna Huittinen

Muhkuraisella savipohjalla ruoho kasvaa huonosti ja etenkin kostealla säällä loukkaantumisriski kasvaa.

Valmentaja Marko Törösen mielestä kaupungin määrärahat jalkapallokenttien hoitoon ovat riittämättömät.

Kotkassa jalkapallon suosio on vankka. Seuroissa pelaa toista tuhatta eri ikäistä jalkapalloilijaa. Jalkapallokenttiä kaupungissa on paljon, mutta ne ovat pieniä ja heikkokuntoisia. Esimerkiksi isojen turnausten järjestäminen kaupungissa on vaikeaa.

Tekonurmikenttiä toivottaisiin lisää, sillä ne pidentävät harjoituskautta. Tilanne helpottuu hiukan, kun Karhulan keskuskenttä saa täysimittaisen tekonurmikentän tänä kesänä.

Puistolan kentästä wellness-park

Kotkan liikuntajohtaja Antti Mattila myöntää, ettei Kotkassa ole tarpeeksi jalkapallokenttiä. Hänen mukaansa liikuntayksikkö kiinnittää jatkossa huomionsa ulkokenttiin sitten, kun Karhulan uimahallin remontti valmistuu ensi syksynä.

Liikuntapalvelut on suunnitellut liikunta-alueiden kunnostuksia, joihin muun muassa Puistolan kenttä lukeutuu. Suunnitelmat ovat kuitenkin suuremmat kuin pelkän jalkapallokentän kunnostaminen.

- Meillä on ajatus siitä, että me toisimme päättäjille uudenlaisen mielikuvan urheilualueesta. Wellness-park, eli jossa voi tehdä urheilusuorituksia normaalisti, mutta siellä olisi myös viherolohuonetyylisesti oleskelua, Mattila kertoo.

Suunnitelmien valmistuminen vie Mattilan mukaan vielä ainakin ensi vuoden.

Lähteet: YLE Kymenlaakso

Lue seuraavaksi