1. yle.fi
  2. Uutiset

TPS ja Inter valmistautuvat kuumaan otteluun

Turun Palloseura ja FC Inter mittaavat taitonsa lauantaina Veikkausliigan ottelussa Turun Veritas-stadionilla. TPS on virallinen kotijoukkue ja lähtee otteluun pisteiden valossa ennakkosuosikkina.

urheilu
Riku Riski TPS, Severi Paajanen FC Inter
"Tulla puun takaa" on urheilutermi ja se tarkoittaa yllättämistä. Kuvassa Tepsin Riku Riski ja Interin Severi Paajanen.YLE / Joona Haarala

TPS:llä on kasassa kahdeksan pistettä, jolla se majailee liigan kolmospaikalla. Inter on neljällä pisteellä neljänneksi viimeisenä.

TPS:n Riku Riski ja Interin Severi Paajanen odottavat tasaista ja helteistä ottelua - eikä pelkästään sään puolesta.

- Helle muuttaa varmaan pikkasen peliä, mutta ei se meihin pelaajiin sinällään vaikuta, Riski toteaa.

- Onhan se meille turkulaisille helteisempi ottelu kuin muut pelit. Täytyy vaan varoa, ettei lähdetä liian kuumalla päällä otteluun, Paajanen laukoo.

Kaveruus koetuksella

Lämmin sää todennäköisesti houkuttelee stadionille rutkasti enemmän katsojia, kuin mitä koleassa säässä on totuttu näkemään. Pelaajien välit tosin viilenevät pelipäivänä.

- Tällainen pelipäivä on tietenkin sellainen, että kaveruutta ei tunneta, mutta kyllä sitten ottelun jälkeen taas ollaan hyvissä väleissä, Paajanen toteaa interiläisten ja tepsiläisten välisistä suhteista.

Paikallisottelulla saattaa olla suurikin merkitys loppukautta ajatellen.

- Vuoden 2008 mestaruuskaudella Inter voitti meidät 4-0 ensimmäisessä kohtaamisessa, mikä kohotti heidän itseluottamustaan, Riski muistelee.

Kehuja kummallekin

Interin peli on takkuillut alkukauden aikana. TPS on puolestaan pelannut tasaisen varmasti.

- Mielestäni me ollaan pelattu hyvää futista, mutta tuloksellisesti se on ollut karmeaa futista. Meidän pitää olla jatkossa huolellisempia kummassakin päässä, sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Tarvitaan yksi onnistuminen ja itseluottamus on taas eri tasolla kuin nyt, Paajanen toteaa.

Kumpikin pelaajista heltyy kehumaan toisiaan.

- TPS on loistava joukkue, jossa on paljon hyviä yksilöitä. Sitä en tiedä onko se vielä joukkueeksi hioutunut, Paajanen toteaa.

- Inter tunnetaan omasta pelityylistään ja se on ärsyttävä joukkue vastapelurille. Loistava liikkuva joukkue, Riski jatkaa.

TPS-FC Inter Veritas-stadionilla lauantaina kello 19.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi