Gisele tienasi huippumalleista eniten: 25 miljoonaa dollaria

Tunnetut kansainväliset supermallit tekevät sievoista tiliä lamatunnelmista huolimatta. Rikkaita listaavan talouslehti Forbesin verkkosivujen mukaan eniten tienaava malli on brasilialainen Gisele Bündchen, 29. Hän on tienannut 12 viime kuukauden aikana 25 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria eli noin 20 miljoonaa euroa.

viihde
Brasilialainen huippumalli Gisele Bündchen.
BALLESTEROS / EPA

Amerikkalaisen jalkapallotähden Tom Bradyn kanssa lapsen viime joulukuussa saanut Bündchen tekee rahaa mainostulojen lisäksi omalla ihonhoitosarjallaan ja sandaalimerkillään.

Toiseksi eniten kesäkuun 2009 jälkeen ansainnut malli on saksalainen Heidi Klum, 36, joka mallintöiden ohella tähdittää Project Runway -televisiosarjaa. Hän on myös antanut äänensä sarjasta tehdylle videopelille. Neljän lapsen äiti teki vuodessa 16 miljoonaa dollaria (12,8 miljoonaa euroa).

Kolmantena rikkaiden mallien listalla on englantilainen Kate Moss, 36, joka sai vuodessa töillään kasaan 9 miljoonaa dollaria (7,2 miljoonaa euroa). Moss on myynyt kasvonsa useille muotitaloille. Hänellä on myös omia tuotemerkkejä.

Kolmen kärki on sama kuin viime vuonna. Forbes.comin mukaan kaunottaria mainoksiinsa ostavat yritykset luottavat tiukan talouden aikana tunnettuihin malleihin, eivätkä ota riskejä lanseeraamalla uusia kasvoja muotimarkkinoille.

Lähteet: Reuters