Ratatöistä edelliskesiä vähemmän häiriötä

Ratatyökausi on käynnistynyt jälleen. Pohjanmaan pääradan lisäksi ratatöistä vastaava liikennevirasto parantaa tänä kesänä muun muassa Kokkolan keskustan ja sataman välistä teollisuusraidetta.

raiteet
Radan parannusta Seinäjoen ja Oulun välillä.
Radan parannusta Seinäjoen ja Oulun välillä.Eetu Vanhatupa / Yle

Kahdesta aiemmasta kesästä poiketen tänä vuonna ratatöistä ei aiheudu päivittäisiä kahdeksantuntisia liikennekatkoja, vaan töitä tehdään yhdeksän hieman pitemmän katkon aikana.

Rataverkon kunnostustöihin satsataan noin 180 miljoonaa euroa tämän kesän aikana. Yksi VR:n suurimmista työkohteista on Seinäjoki-Oulu -rataosuus.

Seinäjoen ja Oulun välillä tehdään useita erillisiä töitä junien kulkunopeuden nostamiseksi jopa 200 kilometriin tunnissa. Töihin kuuluu muun muassa kaksoisraiteen rakentaminen Seinäjoen ja Ruhan välillä ja tasoristeyksien poistaminen Pännäisten ja Kokkolan väliltä.

Myös Kokkola-Ykspihlaja-väliä parannetaan. Väliratapihan rakentaminen on loppusuoralla. Päällysrakennetyöt ja uusi sähköistys valmistuvat elokuun loppuun mennessä. Turvalaitteiden tavoiteltu käyttöönottoaika on kaksi vuotta myöhemmin.

Kahdesta aiemmasta kesästä poiketen tänä vuonna ei tarvita päivittäisiä kahdeksantuntisia liikennekatkoja, vaan töitä tehdään yhdeksän hieman pitemmän katkon aikana.

Seuraavat katkot on varauduttu järjestämään Seinäjoen ja Kokkolan välillä: noin kello 4-16 järjestetään 12-tuntiset katkot 22.5., 14.8., 28.8. ja 11.9., ja noin kello 4-24 järjestetään 20-tuntiset katkot 26.6., 9.10. ja 23.10.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa