Brittiautoilijat pitävät bemarikuskeja röyhkeimpinä

BMW-autojen omistajat ovat brittien mielestä kuningaskunnan röyhkeimpiä, aggressiivisimpia ja huonoimpia ajajia. Seuraavaksi huonoimpia kuskeja ovat Ford- ja Volvo-kuskit.

Brittien mielestä BMW-kuskit eivät huomioi muuta liikennettä eivätkä keskity ajamiseen tarpeeksi. Bemarikuskit ajavat myös liian lähellä toisia autoja ja ovat alttiita "rattiraivolle" eli liikenteen aiheuttamille raivokohtauksille.

Tulos käy ilmi vaihtoautosivuston tekemästä kyselytutkimuksesta, jonka uutisoi brittiläinen Press Association -uutistoimisto. Compucars-sivun tutkimukseen vastasi runsas tuhat brittiä. Kakkossijalle BMW:n jälkeen nousi Ford ja kolmanneksi Volvo.

- Ikävä kyllä kaikki BMW-kuskit leimataan, vaikka vain vähemmistö heistä on huonoja kuskeja, Compucarsin markkinointijohtaja Rob Queen sanoi. Queen kehottaa BWW-kuskeja parantamaan liikennekäyttäytymistään muun muassa kiittämällä, kun toinen autoilija antaa tilaa tiellä.

Kysyttäessä muita määreitä britit pitivät pakettiautojen omistajia ja nuoria kuskeja huonoimpina ajajina. Seuraavaksi huonoimpia olivat taksikuskit ja vanhukset sekä äidit, jotka ajavat lapsiaan kouluun.

Alueellisesti huonoimpia kuskeja ovat brittien mielestä lontoolaiset. Joka viides vastaaja piti naisia miehiä parempina kuskeina.