Valmistuvat opiskelijat ruuhkauttavat työvoimatoimistot

Ammattiin valmistavat oppilaitokset ja lukiot antavat päästötodistuksensa kesäkuun neljäs ja viides päivä. Työvoimatoimistojen nuortenpalveluun uumoillaan ruuhkia kesäkuun alussa.

työ- ja elinkeinotoimistot
Työvoimatoimisto.
Yle

- Jo nyt toimiston nuortenpalvelussa on erittäin kova kiire, sanoo Hämeenlinnan työ- ja elinkeinotoimiston työvoimaneuvoja Marita Pääkkönen. Arviota ei ole siitä, miten suuri osa valmistuvista ilmoittautuu työttömäksi työnhakijaksi.

Koulutuskeskus Tavastian koulutustoimialajohtaja Raili Lotti kertoo, että kaupan ja hallinnonalalta ja hotelli- ja ravintolapuolelta valmistuvilla on hyvät työnäkymät. Esimerkiksi kuntasektori on työllistänyt merkonomeja.

- Kaupan ja hallinnon alalta valmistuvien työtilanne näyttää tällä hetkellä aika hyvältä. Palvelupuolella ja sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalla valmistuvat näyttävät saaneen töitä ihan hyvin. Sen sijaan tekniikan ja liikenteen puolella on töiden saaminen hyvin alakohtaista ja nuorilla on vaikeuksia saada töitä, Lotti toteaa.

- Tiedämme metalliteollisuuden tämän hetkisen tilanteen Kanta-Hämeessä ja näin ollen pelkäämme, etteivät kaikki nuoret saa työtä, sanoo Lotti.

Lähteet: YLE Häme