Talousneuvoston Pekkarinen varoittaa Kreikan tiestä

Talousneuvoston sihteeristöä johtava Jukka Pekkarinen varoittaa Suomen talouden vakavista ongelmista. Pekkarinen kirjoittaa että Suomen talous saattaa Kreikan tapahtumien takia ajautua umpikujaan aiemmin arvioitua varhemmin. Pekkarisen mukaan kriisin torjumisessa on avainasemassa seuraava hallitusohjelma.

Talousneuvoston sihteeristön johtoon hiljattain valtiovarainministeriöstä siirtynyt Jukka Pekkarinen varoittaa Suomen vakavista talousongelmista. Syy on se, että julkisen talouden tila heikkenee vuosi vuodelta huonon huoltosuhteen takia.

Pekkarisen mukaan Suomi on vaarassa ajautua umpikujaan, jos julkisia menoja ei leikata ja kokonaisveroaste pidetään ennallaan.

- Kreikan tapahtumien jälkeen umpikuja olisi markkinavoimien ja talouspolitiikan ulkoisen arvioinnin terhakoituessa edessä vielä varhemmin kuin aiemmin saatettiin ajatella, Pekkarinen kirjoittaa Ylen nettikolumnissaan.

Erityisen huolestunut Pekkarinen on julkisen talouden alijäämän suhteesta bruttokansantuotteeseen. Pekkarisen mukaan kriisin torjumisessa on avainasemassa seuraavan hallituksen ohjelma.

- Tämä ohjelma voi saada oikeutuksensa vain siitä, että sen peruspiirteet tehdään selviksi kansalaisille jo vaalikampanjanjan aikana, Pekkarinen arvioi.