1. yle.fi
  2. Uutiset

Joel Hallikainen palaa punkkariksi DBTL-lavalla

Turun DBTL-festivaali järjestää tänä vuonna varsinaisen yllätysesityksen: 70-80-luvun taitteessa tunnetuksi tullut punk-yhtye Korroosio ottaa kokoonpanoonsa takaisin iskelmälaulajana paremmin tunnetun Joel Hallikaisen.

Joel Hallikainen
Punk-kitaristi Joel Hallikainen, rumpali Lasse Jalonen, basisti Juha Vuorijärvi ja laulaja Jarmo Hauhtonen
Punk-kitaristi Joel Hallikainen, rumpali Lasse Jalonen, basisti Juha Vuorijärvi ja laulaja Jarmo HauhtonenYLE / Kalle Talonen

Ylen Punklandia nettisivusto kertoo, että Hallikainen oli aikanaan Korroosio-yhtyeen kantavia voimia. Poliittisesti valveutuneella kitaristilla oli todennäköisesti suomalaisen punk-rockin räväkin taiteilijanimi: Jeesus Caesar.

Joel Hallikainen nauttii suuresti, kun pääsee nuoruutensa porukan kanssa soittamaan. Pitkän tauon jälkeen Hallikainen on kulkenut hyvin erilaista reittiä kuin kaverinsa. Hallikainen sanoo olevansa korroosiolaisista ainoa, joka on naimisissa.

- Nyt sain iltalomaa. Meillä on tuplarummut ja kolme kitaraa, jos joku ei suutu. Jytkettä on luvassa, Hallikainen nauraa.

Mutta mitä uutta Hallikaisen paluu tuo perinteikkääseen punk-bändiin?

- Me ollaan onnistuttu välttämään turha musiikillinen kehitys, me poljetaan sujuvasti paikallaan, solisti Jarmo Hauhtonen kuittaa kysymyksen.

Korroosio perustettiin Raisiossa 1979. Sen alkuperäiset jäsenet olivat Jarmo Hauhtonen (laulu), Joel Hallikainen (kitara), Heikki Riihelä (basso) ja Lasse Jalonen (rummut). Hieman myöhemmin mukaan tuli kosketinsoittaja Jani Juusela sekä vuonna 1980 toinen kitaristi Kari Jalonen. Joel Hallikaisen lähdettyä bändistävuonna 1981, tuli tilalle Timo Kilpinen sekä armeijaan lähteneen basistin tilalle Juha Vuorijärvi.

DBTL luottaa suomalaisiin perustähtiin

Korroosio esiintyy DBTL-festivaalien päälavalla lauantaina 31.7.

Muita päälavan esiintyjiä ovat mm. Eppu Normaali, Eläkeläiset, Juha Tapio, Yö, Kari Tapio, Tommi Läntinen, Viikate, Lauri Tähkä & Elonkerjuu, Matti ja Teppo, Seminaarinmäen Mieslaulajat, Mamba, Paula Koivuniemi, Dingo, Ressu Redford & Jussi Rainio ja Vilperin Perikunta

DBTL keskittyy tänäkin vuonna kaupunginteatterin tuntumaan. Mukana on myös iltaklubeja ja ikärajaton lava.

Korroosion pojat YLE Turun Radion haastattelussa tiistaina kello 9 jälkeen.

Lähteet: YLE Turku

Lue seuraavaksi