1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tornitalot

Suomen korkein toimistorakennus kohoaa Espooseen

Espoon Keilarannassa on alkamassa Suomen korkeimman toimistorakennuksen rakentaminen. Valmistuessaan tornitalo yltää 111 metriin.

Tornitalot
Havainnekuva Espoon Keilaniemeen nousevasta Suomen korkeimmasta toimistotalosta.
Suunnitteilla oleva Suomen korkein toimistotalo saa naapurikseen korkeita asuintalojaHelin & Co Arkkitehdit

Keilaranta Toweriksi nimettyyn rakennukseen tulee 26 kerrosta. Sen rakennuttaja on Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen. Rakentajana toimii Hartela, joka myös vuokraa valmistuvat talon tiloja. Rakennukseen tulee työpiste noin 3 000 työntekijälle.

111 metrinen rakennus muodostuu kolmesta toimistosiivestä. Rakentamisen suurimpina haasteina ovat talon suuri koko ja sijainti. Merenranta asettaa omat vaatimuksensa rakentamiselle. Rakentamista varten on tehty mm. tuulitunnelikokeita, jotta tuulikuormien vaikutus on saatu selville.

Tuleva tornitalo kohoaa yli sataan metriin, ja lienee näin ollen myös Suomen korkein rakennus. Esimerkiksi Tampereen Näsinneula on 168 metriä korkea, mutta se ei ole virallisesti rakennus vaan rakennelma. Vuosaaren tornitalon Cirruksen Keilarannan uusin voittaa 25 metrillä ja viereisen Fortumin pääkonttorin 26 metrillä. Stadionin torni jää myös kauas uudesta rakennuksesta 72 metrin korkeudellaan.

Lähteet: YLE Helsinki