Riihimäkeä uhkaa kova tonttipula

Kalmun alueen saaminen Riihimäen kaupungin omistukseen on kriittinen tekijä Riihimäen tulevalle tonttitarjonnalle. Ilman Kalmua Riihimäen kaupungin tonttitarjonta ehtyy jo vuonna 2014.

Riihimäki
Rakennusmies mittaa levyä mittanauhalla ja tekee merkintää levyyn.
YLE

Kaupunki on hankkinut Kalmun alueelta 150 hehtaaria maata, mutta rakentamisen aloittaminen hankitulta alueelta ei ole kunnallisteknisesti järkevää. Kalmun alueen osayleiskaava valmistunee tämän vuoden aikana ja sen jälkeen harkitaan lunastuksia koko alueen saamiseksi kaupungille.

Nykytilanteessa Riihimäellä ei ole omakotirakentamiselle muuta selkeää vaihtoehtoa kuin Kalmu, myöntää Riihimäen kaavoituspäällikkö Raija Niemi.

- Se on Riihimäen omakotitonttitarjonnalle nyt se ainoa kunnollinen vastaus vuoden 2014 jälkeen. Taajaman pieniä tiivistämisalueita voidaan siinä välillä tarjota jonkun verran.

- Riihimäki on aika vakavassa tonttipulassa, jos maita ei saada hankittua. Silloin tulomuutto Riihimäelle ehtyy. Nuorten ihmisten muutto kaupunkiin on koko kaupungin kehitykselle tärkeä.

Viime vuonna Riihimäen kaupunki luovutti 35 omakotitonttia. Keskimäärin kaupunki on luovuttanut viitisenkymmentä omakotitonttia vuodessa.

Lähteet: YLE Häme