Vantaan Lapsibaletin jatko yhä vaakalaudalla

Taloudellisiin ongelmiin kaatunut Vantaan Lapsibaletti oli tarkoitus sulauttaa Vantaan Tanssiopistoon, mutta nyt yhdistyminen ei näytä onnistuvan. Syynä on yhteen Vantaan Lapsibaletin työntekijään liittyvä kiista.

Vantaa
Kuva Vantaan Lapsibaletin Pähkinänsärkijä-esityksestä.Vantaan lapsibaletti

Vantaan Lapsibaletti pelastettiin kertaalleen viime syksynä kaupunginhallituksen myöntämän 15 000 euron hätäavustuksen turvin. Yhdistyksen hallitus kuitenkin päätti, että lopettaa oman toimintansa heinäkuun lopussa, vaikka sille on vuokrattu tilat vuodeksi eteenpäin. Vantaan Tanssiopiston Tuki on ollut halukas ottamaan vastuun Lapsibaletin 130 oppilaan opetuksesta.

Nyt yhdistymishankkeessa on tullut seinä vastaan. Kaupungin kulttuuritoimi kuitenkin patistaa osapuolia takaisin neuvottelupöytään, koska Lapsibaletti on Vantaan ainoa klassiseen balettiin keskittynyt taiteen perusoppilaitos.

Vapaa-ajan ja asukaspalveluiden lautakunta haluaa edelleen turvata lasten balettiharrastuksen jatkumisen, painottaa puheenjohtaja, SDP:n Hanna Kuntsi.

– En tiedä, mitä sitten tapahtuu, jos he eivät pääse ratkaisuun tässä asiassa. Lapsibaletin hallitushan on päättänyt jo toiminnan lopettamisesta, enkä tiedä onko heillä mitään mahdollisuutta pyörtää päätöstä. Toisaalta heillä ei ole toimintavaroja loppuvuodelle.

Lähteet: YLE Helsinki