Helsingin bussilakon sovinnon sorvaaminen yhä kesken

Helsingin Bussiliikenteen lakonuhan sovittelussa pidetään parhaillaan taukoa valtakunnansovittelijan toimistossa. Neuvottelut jatkuvat klo 17. Työntekijäpuoli on asettanut sopimuksen syntymisen takarajaksi klo 19.

lakot
YLE

JHL:n neuvottelupäällikkö Håkan Ekström sanoo, että joissakin asioissa on lähennetty työnantajan kanssa, mutta erillislisärakenne- ja työaikakysymykset ovat vielä auki.

Ekströmin mukaan on tässä vaiheessa vaikea sanoa, tuleeko lakko vai ei. Paikalla olevilla neuvottelijoilla on valtuutus hyväksyä mahdollinen sovintoesitys.

Jos JHL:n ja Jytyn jäseniä koskeva lakko toteutuu, se alkaa torstaina aamuyöllä klo 4 ja kestää kaksi vuorokautta. Mahdollinen lakko vaikuttaisi laajasti Helsingin sisäiseen liikenteeseen, varsinkin itäisissä kaupunginosissa. Suuri osa Helsingin Bussiliikenne Oy:n liikennöimistä bussilinjoista jää kokonaan tai osittain ajamatta.

Lisäksi metron ja raitiovaunujen kuljettajat ovat ilmoittaneet tukevansa bussinkuljettajia perjantaiaamusta lauantaiaamuun koskevalla työnseisauksella.

Lähteet: YLE Helsinki