Design, musiikki ja ruoka pääosassa Kauttuan ruukkifestareilla

Heinä-elokuun vaihteessa järjestettävä Kauttuan ruukkifestivaalin vetovoimana ovat muun muassa Alvar Aalto, Anna Puu sekä euroedustaja Mitro Repo.

rautaruukit

Eurassa Kauttuan ruukkifestivaalin järjestäjät halusivat luoda tapahtuman, joka vetoaa kaikkin aisteihin. Tuloksena on designin, musiikin ja ruoan ilotulitus, jonka siivittämänä paikallinen kulttuuri halutaan nostaa kunniaan.

- Tarkoitus on tarjota ihan kaikille jotain. Paikallisuus on meille erityisen tärkeää ja täällä se näkyy muun muassa ruoka- ja ohjelmatarjonnassa, sanoo tuottaja Anssi Leino.

Koko perheen ruukkifestivaalin juuri julkaistu musiikkiohjelma sisältää lähes kaksikymmentä esiintyjää, joiden kärjessä ovat Anna Puu, Eija Kantola sekä 22-pistepirkko. Paikallista musiikkitarjontaa edustavat muun muassa Trio Lystique, Mirja ja Tapio Vuorinen sekä Kvarsax. Lastenmusiikista vastaa Tohtori Orff & Herra Dalcroze.

Festivaaleilla alueen rikkaus esiin

Kauttuan ruukin pitkä historia tarjoaa järjestäjien mukaan oivat puitteet festivaalille.

- Sateen sattuessa konsertit on mahdollista siirtää sisätiloihin. Osa alueen rakennuksista toimii myös festivaalinähtävyytenä, ruukkifestivaalin tuottaja Anssi Leino kertoo. Festivaalin aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua Alvar Aallon suunnittelemaan Porrastaloon ja Jokisaunaan, jotka osaltaan kertovat myös ruukin alueen elämästä.

Ruukkialueen historian toivotaankin nousevan festivaalihumussa esiin. Tavoitteena on saada kävijöiden joukkoon lapsiperheiden lisäksi seniorikansaa, joka pystyisi valottamaan ruukin tapahtumia menneiltä vuosilta omilla tarinoillaan.

Design, ruoka ja musiikki kulkevat kauniisti käsi kädessä

Mahdottoman suuria kävijämääriä ei vielä havitella, sillä tavoite on saada tuhat kävijää päivää kohden. Sen sijaan ohjelmien sovittaminen kahden päivän sisälle on ollut haaste.

- Yleisö joutuu vähän tekemään valintoja. Ohjelmaa on niin paljon, että sitä on ollut pakko hieman porrastaa ja sijoittaa päällekkäin, Anssi Leino kertoo.

Festivaalin kolme teemaa, design, ruoka ja musiikki lomittuvat yllättävän hyvin yhteen. Esimerkiksi taiteilija Alvar Gullichsen tuo mukanaan Pori Jazzeillakin nähdyn orkesterinsa Groove Eldoradon. Samaan aikaan Porrastalossa on esillä miehen taidenäyttely.

- Tämän seudun kauneus yhdistyy hyvin festivaalin teemoihin. Musiikki, ruoka ja design kun ovat kaikki kauniita asioita. Siinä tapahtuman punainen lanka, tuottaja Anssi Leino summaa.

Kauttuan ruukkifestivaali järjestetään 31.7.-1.8.

Lähteet: YLE Satakunta