Muurolan vanhuspsykiatrian osasto kiinni kaksi kuukautta

Lapin sairaanhoitopiiri supistaa sairaaloidensa toimintaa lomien vuoksi pääosin heinäkuussa. Pisimpään kiinni on vanhuspsykiatrian osasto 5 Muurolassa, joka on suljettu kahdeksan viikon ajan.

Vanhuspsykiatria

Johtajaylilääkäri Eva Salomaan mukaan Lapin sairaanhoitopiirin kesäkiinniolo on jo vakiintunut käytäntö eikä poikkea viime vuodesta.

Lapin keskussairaalan leikkaussaleista kuusi on kiinni kesän aikana, kun viime kesänä saleja suljettiin kolme. Muun muassa päiväkirurgian Lyhki-yksikkö, kirurgian poliklinikka ja toimenpidepoliklinikka toimivat normaaliin tapaan myös kesällä.

Vuodeosastoja suljetaan yhteensä neljä ja myös Lapin päihdeklinikka on kiinni kuukauden juhannusaaton jälkeen.

Lapin sairaanhoitopiirin mukaan osastoja joudutaan sulkemaan vähemmän kuin edellisvuosina, koska sijaisia saadaan tänä kesänä paremmin.

Eniten suljetaan psykiatrisen hoidon osastoja. Vanhuspsykiatrian osasto 5 on suljettu 28.6–22.8. Tuolloin vanhuspotilaat hoidetaan klinikan toisilla osastoilla. Nuorisopsykiatrian osasto on suljettuna 25.6.–1.8. ja lastenpsykiatrian osasto 24.6.–2.8.

Eva Salomaa kertoo, että psykiatrisesta hoidosta on aikaisempinakin kesinä suljettu yksi osasto hieman muita pidemmäksi jaksoksi.

Naistentautien osastolla vähemmän väkeä

Lisäksi suljetaan lastenosasto 8, joka on kiinni 12.6.–8.8. Kaikki vuodeosastohoitoa tarvitsevat lapsipotilaat hoidetaan keskitetysti lastenosasto 8:lla.

Naistentautien osasto toimii pienemmällä sijaismäärällä 28.6.–1.8 .Synnytykset hoidetaan normaaliin tapaan koko kesän ajan

Poliklinikoita suljetaan heinäkuussa 14. Esimerkiksi lastentautien poliklinikka on suljettu 5.-25.7. ja nuorisopsykiatrian poliklinikka 5.7.-8.7

Kiireelliset tapaukset hoidetaan

Kesälläkin päivystyksen kautta tulevat kiireelliset tapaukset hoidetaan aina. Lisäksi hoitotakuun velvoittamana lähetteet käsitellään kolmessa viikossa niiden saapumisesta.

Lastenpoliklinikalta korostetaan, että vanhemmat huolehtisivat lastensa lääkereseptit ja tarvittavat lääkkeet kuntoon ennen sulkuja.

Lähteet: YLE Lappi