1. yle.fi
  2. Uutiset

Lapin Lihan porokuolemakäräjät pitkittyvät

Lapin Lihan porokuolemajutun käsittely pitkittyy ensi syksyyn. Juttu tulee maanneeksi Rovaniemen käräjäoikeudessa noin vuoden ennen kuin käsittely edes alkaa. Oikeus ei ole löytänyt asianosaisille yhteistä käsittelypäivää.

Lapin Liha
Lapin Liha
Lapin Lihan myymälä Rovaniemen teollisuusalueella.YLE / Topi Tossavainen

Käräjäoikeuteen juttu tuli viime vuoden joulukuussa. Käsittelyn olisi pitänyt alkaa toukokuussa, mutta myöskään kesä- ja elokuun päivämäärät eivät sopineet kaikille osapuolille.

Käräjäoikeuden puheenjohtaja Eila Väistö sanoo, että yhteisen käsittelypäivän löytämistä vaikeuttaa se, että yhden syytetyn asianajaja on kiinni ensi lokakuuhun saakka.

Yhtiön toimitusjohtajaa Jukka Kristoa ja kahta muuta päällikkötyöntekijää syytetään eläinsuojelurikoksesta.

Suomen suurimman poronlihanjalostamon, Lapin Lihan teurasaitauksessa kuoli tilanahtauteen neljä poroa ja yhdeksän jouduttiin lopettamaan. Aitauksessa oli lähes 850 poroa, mutta tilaa oli vain viidellesadalle porolle.

Lapin Lihan rikosjuttu on venynyt poikkeuksellisen pitkäksi. Porokuolemat sattuivat Lapin Lihan teurasaitauksessa toissa vuoden marraskuussa.

Poliisitutkinta kesti runsaat puoli vuotta ja syyteharkintaan kului puoli vuotta. Juttu on maannut Rovaniemen käräjäoikeudessa viime marraskuusta lähtien odottamassa oikeuskäsittelyä.

Lähteet: YLE Lappi

Lue seuraavaksi