1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Anssi Kela tekee keikkailun historiaa

Muusikko Anssi Kela heittää tänään Tavastialla harvinaisen keikan. Keikkalippuja ei ole myynnissä ja vapaaehtoisen lipun voi ostaa vasta keikan jälkeen.

kulttuuri
Anssi Kela keikalla vuonna 2005
Mika Kanerva

Illalla muusikko Anssi Kela yhtyeineen tekee historiallisen keikan Tavastia-klubilla. Koskaan aikaisemmin artistin keikasta ei ole voinut maksaa vasta jälkikäteen. Kela on innoissaan edellisellä Tavastia-keikalla keksitystä ideasta.

– Ajatus ilmaiskeikasta syntyi, kun juttelimme taannoin bändin kanssa, että olisipa hauskaa soittaa taas pitkästä aikaa Tavastialla – siellä kun on aina oma, ainutlaatuinen tunnelmansa. Tuumailimmekin, että Tavastialla voisi soittaa ihan puhtaasta soittamisen ilosta, ei siitä tarvitsisi edes välttämättä saada pahemmin liksaa.

Vapaaehtoinen pääsymaksu kerätään vasta keikan jälkeen ja tippiäkin yhtyeelle voi maksaa.

– Jos pidät keikasta, niin maksa siitä haluamasi summa – sellainen minkä katsot bändin esityksestään ansainneen. Jos keikka on mielestäsi huono, niin kävele ulos maksamatta mitään, eihän huonosta kannata maksaa. Voit toki jättää maksamatta vaikka pitäisitkin kuulemastasi – maksu perustuu täydelliseen vapaaehtoisuuteen, Kela tiivistää.

Yhtye odottaa mielenkiinnolla miten illalla käy. Kelaa jännittää jääkö kokoonpano tappiolle vai saako perjantaina voita leivän päälle.

– Luulisin, että tällaisessa tapauksessa itse keikan onnistumisella on joka tapauksessa suora vaikutuksensa yhtyeen palkkioon: välinpitämättömästi vasurilla heitetyllä keikalla ei varmasti saada kolehtihaaveja täyteen. Nyt on laitettava kovat piippuun, Kela hehkuttaa.

Bändi hyppää lavalle klo 20.30. Keikan biisilistan voi vaikuttaa artistin kotisivuilla.

Lähteet: YLE Helsinki

Lue seuraavaksi