1. yle.fi
  2. Uutiset

Ikäneuvola Ruori palkittiin

Joensuun Ikäneuvola Ruori -hanke on saanut valtakunnallisen TERVE-SOS -palkinnon. Palkinto luovutettiin puolilta päivin Lahdessa sosiaali- ja terveydenhoitoalan tapahtumassa.

Joensuu

Ikäneuvola Ruori on kaksivuotinen hanke, jonka tarkoituksena on edistää ikääntyvien ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Hankkeeseen liittyy muun muassa Joensuussa toimivat kymmenen itsehoito- ja palvelupistettä, Ankkurin nappia.

Palvelupisteillä asiakkaat voivat omatoimisesti arvioida terveydentilaansa ja hankkia tietoa hyvinvoinnista. Terveydenhoitaja palvelee jokaisella pisteellä yhtenä päivänä kuukaudessa. Hankkeella on useita yhteistyökumppaneita, joiden avulla järjestetään erilaisia teemapäiviä.

Verkostokoordinaattori Jaana Huohvanainen kertoo, että hankkeen vahvuutena ovat eri toimjoiden yhteistyö, ihmisläheisyys sekä ikäihmisten mukana olo jo hankkeen järjestelyissä.

Ikäneuvola Ruori -hanke päättyy vuoden lopussa, mutta toimintaa jatketaan tämänkin jälkeen. Hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastolta ja Joensuun kaupungilta.

TERVE-SOS -palkinto luovutettiin tänä vuonna lisäksi Helsingin kaupungin Verkkoterkkari-hankkeelle sekä A-klinikkasäätiön ja Peluurin yhteiselle Pelivoimapiiri-hankkeelle.

Lähteet: YLE Pohjois-Karjala

Lue seuraavaksi