Kymmenellä eurolla kymmenen kännykkää

Poliisin huutokaupassa Kajaanissa tavara vaihtoi omistajaa edullisesti. Myymätöntä tavaraa ei jäänyt, jopa vanhat toimistokalusteet myytiin.

huutokauppa
Eniten huutokaupassa oli myytävänä polkupyöriä, joiden myyntihintojen arveltiin etukäteen asettuvan euron ja 500 euron välille.YLE / Heikki Rönty

Poliisin huutokauppa keräsi satapäisen yleisön Kajaanissa torstaina. Huutokauppojen meklarina pitkään toiminut vanhempi konstaapeli Aimo M. Kela on iloinen siitä, että nykyisin huutokaupan pito hyödyttää paikallista poliisia.

- Nyt se huutokauppatulo jää meidän talon käytettäväksi. Sillä voi sitten ostaa vaikka tietokoneita työntekijöille tai autoihin, mikä on tietenkin ihan oikein. Ennenhän se tulo meni lääninhallituksen ja valtion hallinnon pohjattoman isoon säkkiin.

Polkupyörä tai pussillinen kännyköitä kympillä

Eniten myynnissä oli perinteiseen tapaan löydettyjä polkupyöriä, mutta myös kymmeniä kännyköitä, ilmakivääri, koruja yksittäin ja pussikaupalla. Lisäksi erilaista, esimerkiksi uimahallista ja busseista löytynyttä vaatetavaraa myytiin kymmenittäin.

Kelan mukaan polkupyörien hinta vaihtelee yhden euron ja jopa 500 euron välillä. Tosin kalleimmatkin pyörät jäävät hyvin edullisiksi meklari muistuttaa.

- Jos ajokuntoisen pyörän kympillä saa, niin eihän kaupasta saa sillä hinnalla. Mutta takuuta ei anneta, niinkuin ei muillekaan tavaroille, muistuttaa Kela.

Kännykät myytiin pussikaupalla. Suurimpaan pussiin oli saatu pitkästi toistakymmentä puhelinta, eikä kappalehinta noussut euroa korkeammaksi.

Myös korut myytiin pusseissa. Pussin pohjalle oli houkuttimeksi laitettu arvometallia, kuten kultaa tai hopeaa, ja pussi täytetty vähempiarvoisella kauneustavaralla. Eikä hinta päätä huimannut.

Hamstrauksen makua

Vaatetavaran meni pääasiassa muutamien ostajien piikkiin. Yleisön joukossa epäiltiinkin, että parilla eurolla myydyt laatikot päätyvät kiertoon.

- Eihän kukaan tuollaista määrä tarvitse, vaatteita laatikkosotalla. Kiertoon ne menevät, kirpputoreilta löytyvät, arvioi kajaanilainen Pekka Mulari.

Pöydätkin myytiin

Meklari Aimo M. Kela oli tyytyväinen 3000 euroa tuottaneeseen kauppapäivään. Myymätöntä tavaraa ei jäänyt..

- Lopussa myytiin vielä tuolta autotallin perältä nuo ylimääräiset toimistokalusteet. Sinne jäi paikalle vähän ihmisiä ja ajateltiin, että nuokin joutaa. Eurolla kun myy, niin kyllä ne hyvin kelpasivat, myhäili Kela.

Lähteet: YLE Kainuu / Heikki Rönty