Näpistelijöitä liikekannalla Hämeenlinnassa

Markettivarkaat iskivät Hämeenlinnassa torstaina iltapäivällä. Molemmat tekijät olivat niin sanottuja poliisin vanhoja tuttuja, jotka ovat tehneet useita pikkuvarkauksia pienen ajan sisällä.

varkaus (rikos)

Tuorein näpistystapaus sattui kuitenkin viime yönä, kun kolmikymppinen mies otti ravintolasta lähtiessään tarjoilijan käsilaukun mukaansa Hämeenlinnan Jukolassa. Tekijä oli henkilökunnalle ja poliisille tuttu, joten poliisit marssivat ilmoituksen saatuaan suoraan miehen asunnolle.

- Sieltä käsilaukku löytyikin ja tarjoilija sai omaisuutensa takaisin, ja mies sakot, kertoo komisario Ilkka Iivari Kanta-Hämeen poliisilaitokselta.

Torstaina iltapäivällä nelikymppinen nainen keräsi mukaansa Tiiriössä olevasta marketista vaatteita ja kosmetiikkaa lähes parin sadan euron arvosta. Kassatapahtuman unohduttua hälyttimet soivat, jolloin henkilökunta otti naisen kiinni.

- Tämäkin nainen on poliisin vakioasiakas, sillä torstainen näpistys oli jo hänen neljäs näpistyksensä kahden kuukauden aikana.

Helsinkiläinen nuorehko mies poikkesi myös torstaina iltapäivällä Tiiriössä näpistelemässä. Mies purki urheilusukkapaketin ja koetti piilottaa sukat taskuunsa.

- Se ei kuitenkaan auttanut, sillä valppaat vartijat havaitsivat teon. Poliisikunta tuntee tämänkin liikkuvan miehen hyvin, sillä tämä oli hänelle yhdeksäs varkausrikos vuoden sisällä, sanoo Iivari.

Lähteet: YLE Häme