Metsäliitto aloittaa yt-neuvottelut Kannuksen sahalla

Metsäliiton Puutuoteteollisuus aloittaa yt-neuvottelut kaikilla Suomen kuudella sahallaan. Yksi sahoista on Eskolan saha Kannuksessa, siellä työskentelee kuusitoista henkilöä.

Metsä Group
Saha-alan koulutus on sukupolven vaihdosten aikaan tarpeen Kainuussa.YLE / Antti Pylväs

Neuvotteluissa käsitellään suunnitelmaa, jonka mukaan yksittäisten sahojen tuotantoa voitaisiin tarvittaessa rajoittaa lomautuksilla joidenkin viikkojen ajan. Suunnitelma yltää joulukuun loppuun saakka.

- Mahdollisten tuotannonrajoitusten perusteina ovat tuotannolliset ja taloudelliset syyt kuten hinnaltaan kilpailukykyisen puuraaka-aineen heikko saatavuus, sanoo Metsäliiton Puutuoteteollisuuden toimialajohtaja Ole Salvén. Metsäliiton Puutuoteteollisuuden sahoilla on jo toteutettu tuotannon rajoituksia kuluvan vuoden aikana.

Tänään annettu neuvotteluesitys koskee yhteensä 380 henkilöä .

Metsäliiton sahat sijaitsevat Kannuksessa, Lappeenrannassa, Merikarvialla, Pöytyällä, Rengossa ja Vilppulassa sekä Virossa Reopalussa. Kemissä sijaitsevan Karihaaran sahan toiminta on keskeytetty toistaiseksi aiemmin. Sahojen yhteenlaskettu kapasiteetti on noin 1,8 miljoonaa kuutiometriä kuusi- ja mäntysahatavaraa.

Lähteet: YLE Keski-Pohjanmaa