Usva toi Seita Parkkolalle Pertsa ja Kilu -palkinnon

Seita Parkkola palkittiin koko tuotannostaan vuoden 2010 Laivakellolla. Palkintoraati kiitti Parkkolaa erityisesti uusimmasta kirjasta Usvasta.

Seita Parkkola (Kirjailija)

Palkintoraadin mukaan Usva tuo uudenlaista maagisen realismin sävyttämää tunnelmaa suomalaiseen nuortenkirjallisuuteen. Parkkolan edellinen romaani Viima (2006) oli Finlandia Junior -palkintoehdokkaana.

Parkkolan tuotantoon kuuluu myös merkittävä yhteistyö Niina Revon kanssa, mistä on syntynyt laaja tuotanto. Yhdessä Niina Revon kanssa kirjoitetut: Nuortenromaani Loisto, Rajat Express vol 2, Nuortenromaani Lupaus, Rajat Express vol 1, Nuortenromaani Jalostamo Nuortenromaani Ruttolinna, Nuortenromaani Susitosi.

Seita Parkkola on Turussa asuva kirjailija, sanataidekasvattaja ja äiti. Hän on opiskellut yliopistossa kirjallisuutta, kulttuurintutkimusta, teoreettista filosofiaa ja naistutkimusta sekä työskennellyt toimittajana, kuvaajana ja opettajana.

Pertsa ja Kilu -palkinto Laivakello myönnetään tunnustuksena nuortenkirjailijalle joko ansiokkaasta urasta tai yksittäisestä teoksesta. Palkintona on messinkinen laivakello, ja se luovutetaan kesäkuussa Pertsa ja Kilu -päivien yhteydessä.

Pertsa ja Kilu - palkinnon jakaa vuorovuosina Pekkas-Akatemia tai Väinö Riikkilä -seura tai Pertsa ja Kilu -päivien järjestäjän valitsema toimikunta.

Lähteet: YLE Kymenlaakso