Seksilelut eivät ole yksinäisille leikin asia

On vibraattoreita, on pumpattavia barbaroita ja on tekopeniksiä. "Seksivälineiden valikoima on laaja", kehuu seksuaaliterapeutti, jonka mukaan jokainen meistä voi löytää välineistä itselleen hyödyllisen.

seksivälineet
Dildoja pöydällä
YLE

Invalidiliiton Lahden kuntoutuskeskuksen kuntoutustoiminnan päällikkö Tiina Kuusisto on myös seksuaaliterapeutti. Työssään hän on tekemisissä liikuntarajoitteisten seksuaalisuuden kanssa. Hänen ensireaktionsa seksilelujen tulolle apteekkeihin oli myönteinen.

- Nyt ne tulevat lähelle ja tällä murretaan tabua, joka on seksuaalisuuden ympärillä. Apteekit ovat liikuntaesteettömiä, siinäkin peilasin asiakaskuntaani, hän kertoo.

Keskusteltuaan asiakkaiden kanssa seksivälineiden hankkkimisesta apteekista, tuli esille myös kriittisiä näkökantoja.

- Onko se niin yksinkertaista, että kun menen apteekkiin ja hankin lääkkeitä, niin se tuttu ihminen myisikin minulle myös seksitarvikkeita? Miten pysyn anonyymina ja kasvottomana, kun kuitenkin on vähän jännitystä siinä tilanteessa?, kertoo Kuusisto kuntoutuskeskuksen asiakkaiden pohtineen.

- Ja se pelottaa, että tietävätkö apteekkarit ja proviisorit tarpeeksi seksivälineistä? Ovathan seksivälineet marginaalituotteita heille. Ja saavatko tarpeeksi koulutusta?, listaa Tiina Kuusisto monta asiasta noussutta epäilystä.

Iloa seksiin

Seksivälineisiin, hankintapaikasta riippumatta, seksuaaliterapeutti suhtautuu myönteisesti.

- Jos ne ovat ns. leikkimiseen, ne ovat iloinen asia kaikille, mutta yksinäiselle ne voivat olla lisäksi kumppanin korvike.

Invalidiliiton Lahden kuntoutuskeskuksen kuntoutustoiminnan päällikkö, seksuaaliterapeutti Tiina Kuusisto kehuu erotiikkaliikkeiden myyjiä.

- He ovat erittäin asiantuntevia, pois on ne ajat, kun ajaltetiin, että seksikauppaan menossa on jotain mystistä.

Entä millaisia seksivälineitä Kuusisto suosittelee?

- Naisille suosittelisin hieromasauvaa, joka toisi iloa ja riemua seksuaalisuuteen. Ja kokemuksellisuutta, monethan meistä ovat yksinäisiä. Suomalaiset eivät rakastele enää niin usein kuin ennen.

Moni mies on jo kiinnittänyt huomiota siihen, että suuri seksivälinevalikoima tuntuu olevan nyt suunnattu erityisesti naisille.

- Miehet ovat aika seksuaalipainotteisia, en osaa heille suositella tuotetta, ehkä toivoisin, että he olisivat helliä kumppanilleen ja saisivat siten hänet mukaansa, päättää Kuusisto.

Lähteet: YLE Lahti