Osaavasta työntekijästä löytöpalkkio

Työvoimapula kiusaa joitakin aloja taantumasta huolimatta. Rekrytointiongelmista kärsivät Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan ainakin rakennus-, kiinteistö- ja ravintola-ala sekä sosiaali- ja terveysala. Myös asiantuntijatehtäviin etsitään osaajia, ja joissakin yrityksissä sopivan henkilön löytämisestä maksetaan palkkio.

Kotimaa
Silja Närhi
Konsultti Silja Närhi löysi työnantajalleen Capgeminille sopivan työntekijän.YLE

It-alan yrityksen Capgeminin konttorista löytyy tyhjiä työpisteitä, sillä tietty työntekijäjoukko pysyy taantumasta huolimatta piilossa. Firma palkitseekin työntekijänsä 3 000 euron palkkiolla oikeanlaisen osaajan löytämisestä.

Nelisen vuotta Capgeminissä it-konsulttina työskennellyt Silja Närhi on jo ehtinyt löytää työnantajalleen yhden sopivan kandidaatin.

- Vanha lukio- ja opiskelukaverini otti yhteyttä, kun hän tiesi, että olen täällä töissä. Hän kysyi, minkälaista meillä on töissä ja kertoi, että etsii uutta työpaikkaa. Hän halusi vähän arvioida työnantajia, Närhi muistelee ja kertoo, että lopulta kaveri myös sai Närhin suositusten tukemana paikan.

Työntekijöiden palkitseminen rekrytoinnissa avustamisesta ei ole uusi ilmiö. Se syntyi nousukaudella, kun kilpailu työvoimasta kävi kiivaimmillaan. Insinöörien ammattiliitossa ollaan yllättyneitä, että moiset keinot ovat käytössä myös nyt, kun talouskäyrät piirtävät pohjalukemia.

- Eihän työpaikkoja ole puoleentoista viime vuoteen hirveästi ollut. Mutta ehkä joku tietty kapeahko sektori saattaa kärsiä osaajapulasta, arvioi Uuden Insinööriliiton neuvottelujohtaja Ismo Kokko.

Osaajat pysyvät aloillaan

It-alan osaajia metsästävässä yrityksessä on huomattu, että halutuimpien työntekijöiden löytäminen on juuri nyt erityisen haasteellista. Capgeminin henkilöstöjohtaja Anne Sundelinin mukaan oikeat ihmiset eivät taantuman aikana helposti vaihda tehtävästä toiseen.

- Aktiivinen testaaminen ja katsominen ei ole nyt tyypillistä. Näin ollen ihmisiä, jotka ovat vakiintuneet työmarkkinoille ja hankkineet jotain erityistä osaamista, on vaikea tavoittaa, Anne Sundelin sanoo.

Suhteista hyötyvät kaikki

Sisäisen vinkkikanavansa avulla firma säästää rekrytoinnin kustannuksissa pitkän pennin, sillä jo perinteisen ilmoituksen julkaiseminen voi maksaa monta kertaa yhden palkkion verran.

Suhteista hyötyy tietenkin myös työntekijä - paitsi työnsaannin myös työnantajien kilpailuttamisen kannalta.

- On aika hankalaa saada realistista kuvaa siitä, minkälaista on työskennellä eri yrityksissä, jos vain katsoo työpaikkailmoituksia tai lehtijuttuja. Se on aina hyvä, jos voi kysyä joltain tutulta, joka on ollut tai on töissä firmassa, sanoo Silja Närhi.

Lähteet: YLE Uutiset / Hanna Eskonen