1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Salo

Salo alkaa myydä kiinteistöjään

Salon kaupunki pyrkii pääsemään eroon tyhjistä kunnan kiinteistöistä. Kuntaliitosten myötä kaupungin alueelle on jäänyt tyhjilleen tai vähäiselle käytölle jopa parikymmentä rakennusta. Näiden joukossa on mm. kunnanvirastoja ja kouluja.

Salon hallintokortteli. Kuva: YLE / Joona Haarala

Ensimmäisenä myyntiin ovat tulossa Raatalan ja Ylikulman entiset koulurakennukset Kuusjoelta ja Inkereen koulu Perttelistä. Kaupunginhallitus on maanantaina tekemässä sopimuksen kiinteistövälitysyrityksen kanssa näiden myynnistä.

Kaupunki on jo kuukausien ajan selvittänyt tyhjillään olevien kiinteistöjen mahdollista jatkokäyttöä. Teknisen toimen toimialajohtajan Mika Mannerveden mukaan uusi myyntilista valmistuu viimeistään heinäkuussa. Myyminen tuo säästöjä myös huoltokustannuksiin, sillä tyhjillään olevien kiinteistöjen ylläpito maksaa jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

- Vaikka rakennus olisi käyttämättä, niin helposti siitä tulee viisi euroa kustannuksia neliömetriä kohti. Esimerkiksi koulurakennuksissa neliöitä voi olla viitisensataa, Mannervesi kertoo.

Säästö huoltokustannuksissa vähentää paineita henkilöstökulujen pienentämisestä.

- Meillä puhutaan paljon henkilöstömäärän vähentämisestä, mikä on vaikea sisäistää, ellei samalla tehdä jotain radikaaleja muutoksia toimintoihin. Tällaisessa tilanteessa, kun on rakennuksia vapaina, niin siitä on nopeasti saatavissa samansuuruisia säästöjä ihan kertapäätöksillä, Mannervesi laskee.