1. yle.fi
  2. Uutiset

Intian onnettomuuskoneen ohjaamon äänitallennin löytynyt

Tutkijat ovat löytäneet Intiassa lauantaina sattuneen lento-onnettomuuden turmakoneen jäännöksistä ohjaamon äänitallentimen. Äänitallennin löytyi sunnuntai-iltana. Lennon yksityiskohdista tietoa sisältävää niin kutsuttua mustaa laatikkoa ei ole vielä löydetty.

Ulkomaat

Lento-onnettomuus sattui lauantaina Bajpen lentoasemalla lähellä Mangaloren kaupunkia, kun Air India Expressin Boeing-merkkinen lentokone ajautui laskeutuessaan ulos kiitoradalta metsäiseen rotkoon ja syttyi liekkeihin.

Lentokoneen 166 kyydissä olleesta 158 sai surmansa. Sunnuntaina aamulla kaikki kuolonuhrit oli löydetty. Lento-onnettomuus on Intian tuhoisin vuoden 1996 New Delhin onnettomuuden jälkeen.

Harvat lauantaisesta onnettomuudesta selvinneet ihmiset ovat kertoneet kuulleensa kovan jysähdyksen hieman sen jälkeen, kun lentokoneen renkaat olivat saaneet kosketuksen maanpintaan.

Umer Farooq, joka on yksi tapaturmasta selvinneistä, on kertonut toimittajille tarkemmin kokemuksestaan. Hän on nyt sairaalahoidossa käsiin, jalkoihin ja kasvoihin tulleiden palovammojen vuoksi.

- Kone ajautui pois radalta kohti sivussa sijainneita puita. Sen jälkeen matkustamo täyttyi savusta. Jäin aluksi kiinni joihinkin johtoihin, mutta pääsin sitten rimpuilemaan irti, Farooq kuvaili onnettomuuden tapahtumia sairaalavuoteeltaan.

Intian siviili-ilmailusta vastaava ministeri Praful Patel kertoi lauantaina, että ensimmäisten havaintojen mukaan onnettomuuskone ehti koskettaa maata, mutta ei pystynyt sen jälkeen pysymään kiitoradalla.

Hän kuvaili koneen serbialaista lentäjää "erittäin kokeneeksi". Patel myös huomautti, että kiitorataa ympäröivä hiekoitettu turva-alue on turmapaikalla lyhyempi kuin joillakin muilla lentoasemilla.

Lähteet: AFP

Lue seuraavaksi