Vacon uudistaa organisaatiotaan

Vacon kehittää organisaatiotaan. Konsernin emoyhtiö Vacon Oyj jaetaan kahteen toiminnalliseen kokonaisuuteen: Vacon Drives Finland -tulosyksikköön ja globaaliin konsernijohtoon.

Vacon
Vaconin henkilökuntaa työssään Vaasan tehtaalla.
YLE/ Hans-Mikael Holmgren

Samalla yhtiö uudistaa Tuotteet ja markkinat -organisaatiotaan. Uusi organisaatio astuu voimaan kesäkuun alussa. Muutoksella vastataan liiketoiminnan kasvun tuomiin tarpeisiin.

Uuteen Vacon Drives Finland -tulosyksikköön siirtyvät Vaasan tehtaan tuotantotoiminnot, Vaasassa valmistettavien tuotteiden Suomessa olevat tuotekehitykseen ja tuotejohtoon sekä huoltoon ja asiakastukeen liittyvät toiminnot. Vacon Drives Finlandin johtajaksi on nimitetty Jukka Kasi. Kasi jatkaa edelleen myös Vaconin johtoryhmän jäsenenä ja vastaa konsernitason kehityshankkeista.

Tukee kasvutavoitteita

- Muutoksen ansiosta Vaconin johtamisjärjestelmä on yhtenäinen jokaisella tuotanto- ja tuotekehityspaikkakunnalla ja siten se tukee entistä paremmin yhtiömme kasvutavoitteita, sanoo Vacon-konsernin toimitusjohtaja Vesa Laisi.

Samalla Vaconin globaali tuotemarkkinointi jakautuu kahteen linjaan: moottorikäyttöihin ja uusiutuvan energian tuotannon sovelluksiin.

- Tällä organisaatiouudistuksella haluamme luoda selkeän rakenteen, joka tukee voimakkaita kasvuponnistelujamme sekä perinteisen moottorisäädön että uusiutuvan energian tuotannon alueilla, tuotteista ja markkinoista vastaava varatoimitusjohtaja Heikki Hiltunen toteaa.

Lähteet: YLE Pohjanmaa