Oulu lähtee tiistaina Shanghain maailmannäyttelyyn

Oulu lähettää päättäjistä ja liikemiehistä koostuvan valtuuskunnan Shanghain maailmannäyttelyyn. 24 henkilön delegaatio matkustaa Kiinaan markkinointimatkalle tiistaina.

maailmannäyttelyt
Oulun kaupungin esittelyssä etualalla ovat polkupyörä, nuoret ja teknologia.Partanen & Lamusuo Partnership and Oy Anima Vitae Ltd.

Oulun kaupungin keskeisiä näyttelyteemoja Shanghaissa ovat korkeakouluosaaminen ja luontokasvatus. Lisäksi kuusi kuukautta kestävässä näyttelyssä on esillä muun muassa Oulun kaupunkimaisemakuvia, joilla pyritään edistämään alueen matkailua. Maailmannäyttelyyn osallistumisella pyritään tehostamaan Oulun ja Kiinan välistä yhteistyötä

- Yrityksille on järjestetty tapaamisia suoraan toisten yritysten kanssa, mutta lisäksi korkeamman tason tapaamisia. Kiinahan on byrokraattinen maa, missä virkamiessuhteet ovat hyvin tärkeitä, kertoo näyttelyprojektin päällikkö Kaisa Korhonen.

Kiinalaiset vastavierailulle pohjoiseen

Kun kontaktit kiinalaisiin vaikuttajiin saadaan luotua, on heidät tarkoitus kutsua Ouluun vastavierailulle.

- Tänä kesänä me kutsumme kiinalaisia käymään täällä Oulussa katsomaan, minkälaista meillä on. Tuomme tärkeimmät henkilöt tänne Ouluun katsomaan ihan konkreettisesti, mitä meillä on täällä tarjota, Korhonen sanoo.

Lähteet: YLE Oulu