1. yle.fi
  2. Uutiset

Maailma tulee taas kylään Kaisaniemeen

Viikonloppuna järjestettävä Maailma kylässä -festivaali levittäytyy tänä vuonna aiempaa laajemmalle. Jo kymmenettä kertaa järjestettävä festivaali valtaa Kaisaniemen puiston lisäksi nyt myös Rautatientorin.

Kaisaniemen puisto
Maailma kylässä - festivaalia rakennetaan Rautatientorille.
YLE Uusimaa

Musiikkia, taidetta ja tietoa tarjoilevan tapahtuman teemana on tänä vuonna ilmastonmuutos. Lisäksi erityispainotuksena on kaupunkitaide.

- Rautatientorilla on muun muassa kuubalaista ilmastoteemaan liittyvää katutaidetta, kertoo festivaalin promoottori Johanna Eurakoski.

Festivaalin idea on paitsi esitellä maailmaa suomalaisille myös Suomea maailmalta tulleille. Tämän vuoksi sunnuntain vetonaulana esiintyy Eino Grön.

- Lisäksi meillä on muitakin suomalaisia esiintyjiä, lastenmusiikkia ja kansanmusiikkia. Haluamme näin näyttää maahanmuuttajille, millaista tämä suomalainen musiikkikulttuuri on, Eurakoski kertoo.

Maailma kylässä -festivaalin järjestää Kehitysyhteistyöpalvelukeskus Kepa ry yhdessä erilaisten kansalaisjärjestöjen kanssa. - Tapahtuman tarkoitus on kerätä yhteen mahdollisimman paljon ihmisiä, joille voimme tiedottaa toiminnastamme, tiivistää Eurakoski.

Lähteet: YLE Uusimaa

Lue seuraavaksi