1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. papit

Jouni Sirviö valittiin kirkkoherraksi Kokkolaan

Tällä hetkellä Keuruulla kappalaisen sijaisuutta hoitava Jouni Sirviö nousi 802 äänellä Kokkolan uudeksi kirkkoherraksi. Äänestysprosentti vaaleissa oli 8.99.

Kuva: Kokkolan suomalainen seurakunta

Sirviö valittiin 802 äänellä tehtäväänsä toiselta vaalisijalta. Sairaalapastori Matti Aho ja suomalaisen seurakunnan kappalainen Hannele Winter saivat miltei saman verran ääni, Aho 456 ja Winter 455 ääntä.

Jouni Sirviö on toiminut Kokkolan suomalaisessa seurakunnassa pappina vuosina 1988-2005. Parhaillaan Sirviö on virkavapaalla Virtain kappalaisen virasta ja hoitaa Keuruulla kappalaisen sijaisuutta.

Äänestysprosentti miltei 9

Kokkolan kirkkoherranvaalin kaikista liki 19 500 äänioikeutetusta äänesti 1749 seurakuntalaista. Äänestysprosentti on 8,99. Seurakunnassa toivottiin etukäteen äänestysprosentin nousevan kymmeneen.

Kirkkoherran vaalissa annettiin 31 tyhjää ääntä. Kirkkoherra Erkki Murtomäen mukaan tyhjien protestiäänten määrä oli poikkeuksellisen suuri.

Uusi kirkkoherra astuu virkaan lokakuun alussa, jolloin Erkki Murtomäki siirtyy eläkkeelle. Vaalin tulos saa lainvoiman, kun Oulun hiippakunnan tuomiokapituli on vahvistanut sen.